DEBATT

Ja, dette haster

Det er ikke riktig at mange frilansere og selvstendig næringsdrivende i verste fall vil stå uten inntekt fram til juni.

HJELPEN KOMMER: Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier at det kommer en ordning til frilansere og selvstendig næringsdrivende. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HJELPEN KOMMER: Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier at det kommer en ordning til frilansere og selvstendig næringsdrivende. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I et innlegg lørdag 4.4 hevder Sigrid Hvidsten at mange frilansere og selvstendig næringsdrivende i verste fall vil stå uten inntekt til juni.

Dette er ikke riktig.

Mange selvstendig næringsdrivende og frilansere står i sitt livs vanskeligste periode. Dette er folk som har tatt trygge og kloke karrierevalg og som er vant til å kunne betale for seg og sitt.

Jeg har all forståelse for fortvilelsen og engstelsen denne situasjonen skaper. Jeg kan forsikre om at Regjeringen, sammen med partene, Stortinget og embetsverket, jobber på spreng for å få ordningen for denne gruppen på plass så fort det lar seg gjøre.

Vi har en ordning på trappene, den skal dekke 80 prosent av gjennomsnittsinntekten de tre siste årene (opp til 6 G) fra dag 17.

Ordningen dekker tap som er oppstått etter 12.mars, det vil si at de som har tapt inntekt fra denne datoen får dekket dette fra og med 30. mars. De spesifikke reglene for ordningen vil komme i løpet av neste uke.

Samtidig som vi jobber kjapt for å få ordningen på plass, er vi avhengige av å sikre at de ordningene vi innfører faktisk vil fungere for folk, at de vil være gjennomførbare for NAV, at de ikke er enkle å misbruke eller vil etterlate følgefeil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer