KOMMENTARER

Ja, Frp bør absolutt gå av på bompengesaken

Samferdselspolitikken har møtt fjellveggen. Frp bør krype ut av vraket og ta telling, mens de andre finner en mer farbar vei videre.

LETER ETTER VEIEN: Frp hadde i helgen ekstraordinært landsstyremøte for å diskutere bompengesaken. Foto: Henning Lillegård
LETER ETTER VEIEN: Frp hadde i helgen ekstraordinært landsstyremøte for å diskutere bompengesaken. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var knapt noen som hadde trodd at samferdsel ville bli Frp's store krise foran årets valg.

Tvert imot har det vært partiets paradegren i regjering. Seks år med stø kurs mot 1000 milliarder i samferdselsinvesteringer i Nasjonal transportplan. 75 prosent økning i investeringer, eller hva det er Erna og Siv gjentar i alle debatter om temaet nå i valgkampen.

Mens justisministre har kommet og gått til stor ståhei, og eldre- og folkehelseministerposten har blitt etablert - til knapt noen ståhei i det hele tatt, har samferdselsministerposten vært Frp's sikre vinner.

Statistikken bekrefter inntrykket. Valgundersøkelsen for 2017 viser at samferdsel var regjeringens desidert sterkeste kort. På spørsmål om hvilke områder regjeringen har gjort en god eller dårlig jobb, svarte 40 prosent «god» på samferdsel. En klar førsteplass, med innvandring på andreplass et godt stykke med litt over 20 prosent - og økonomi, industri og sysselsetting hakk i hæl.

Nå som konsekvensene av Frp's samferdselsklondyke spiller seg ut i det virkelige liv, er spillet snudd. Samferdselspolitikken er plutselig blitt den mest forhatte, og har utløst et velgeropprør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer