DEBATT

Beredskap i Nord-Norge:

Ja, hvert minutt teller

Derfor sørger vi for god helikopterberedskap i Finnmark.

HELIKOPTER: Et Bell 412-helikopter fra Forsvaret ble i november satt inn med mannskap for å støtte ambulanseberedskapen i Finnmark. Fra midten av juli avløses det av en ny, midlertidig løsning. Foto: Audin Braastad / NTB Scanpix
HELIKOPTER: Et Bell 412-helikopter fra Forsvaret ble i november satt inn med mannskap for å støtte ambulanseberedskapen i Finnmark. Fra midten av juli avløses det av en ny, midlertidig løsning. Foto: Audin Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kommunelege i Berlevåg, Hanne Heszlein-Lossius skriver i Dagbladet at hun er godt fornøyd med Forsvaret, som har hatt ambulansehelikopterberedskapen fra Kirkenes en periode. Det er vi glade for å høre.

Forsvarets helikoptermannskap har sørget for trygghet til befolkningen. Nå må de prioritere sine kjerneoppgaver i Forsvaret, som det å støtte spesialstyrkene i deres antiterrorberedskap.

Befolkningen i Finnmark skal fortsatt få en god helikoptertjeneste. Fra 16. juli vil en sivil operatør, Norsk Luftambulanse AS, overta beredskapen i nord. Norsk Luftambulanse AS er nå også operatør på alle de tolv øvrige legehelikopterbasene i Norge.

Dette vil gi en like god beredskap som Forsvaret har levert i første halvår. Mannskapet til det sivile ambulansehelikopteret vil i første omgang bli innlosjert i de samme lokalene som Forsvarets mannskap har vært i, altså på Høybuktmoen. Samtidig blir det arbeidet med en framtidig løsning for mannskapet, slik at responstiden skal opprettholdes.

Vi tar bekymringene rundt helikopterberedskapen i nord på alvor. Regjeringen har tatt flere grep for å styrke den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer