- Ja, jeg er sportsgær'n!

Hun har sovet utenfor Bislet midtvinters for å få billetter til skøyte-VM, og hun heier helhjertet på Ådne Søndrål. Nå gleder «Otters» seg til OL. - Jeg skal se alt jeg har mulighet til fra Salt Lake City, sier Anne Marie Ottersen.

Det har vært skøyter for Anne Marie Ottersen hele livet.

- Det var morsommere før, da vi hadde mange som kunne hevde seg i toppen. Nå setter jeg all min lit til Ådne Søndrål på 1500 meter. Jeg har store forhåpninger til skiskytterne våre, både jentene og gutta. Og langrennsgjengen. Fem-mila blir et høydepunkt. Jeg kan ikke forstå de som mener at fem-mila er kjedelig! Det skjer jo så mye underveis, men dersom det helt fra starten er klart at nordmenene ikke hevder seg, daler interessen, vedgår «Otters».

Ikke slavisk

Familie og jobb fører til at det ikke alltid er TV-sporten som får førsteprioritet.

- Hadde jeg hatt samvittighet til det, ville jeg sett alt. Men innimellom må man prioritere og da kan det godt hende det heller blir en tur i Marka. Det er mer ved livet enn sport. Men sport er et fint krydder, da! Jeg gleder meg fryktelig til OL, og skulle gjerne vært der.

Det er lenge siden hun var så skøytefantast at hun trosset kulde og snø, og overnattet på Hollbergs plass i Oslo for å sikre seg billetter til skøyte-VM.

- 1965! Det året Per Ivar Moe vant. Utrolig. Det var bare vi som hadde sovet ute i billettkø som slapp inn. De tre siste billettene til lørdagens løp, elendige billetter, var det jeg som fikk. Søndag kjøpte jeg på svartebørs...

Heiden-fan

En gang stilte hun seg tålmodig i autografkø foran legendariske Eric Heiden.

- Sammen med bare småunger. Det tok sin tid. Underveis mista jeg motet. Han var fantastisk! Og det var ikke bare låra hans, han var flott... hele gutten. Jeg fikk møte ham til slutt, takket være en skøytegal kollega. Han gikk bort til Heiden og sa: - Du må møte din største fan! Og gjett om jeg har tatt godt vare på bildet som ble tatt av oss. Eric Heiden og meg. Der er jeg blid, gitt, ler Anne Marie Ottersen.

Under OL tar hun grepet om fjernkontrollen. I likhet med mange medsøstre.

ELSKER SPORT:</> Anne Marie Ottersen