DEBATT

Debatt: Terrorisme

Ja, la oss diskutere islam og fundamentalisme

Terroren vil at vi skal diskutere islam og islamsk fundamentalisme, og det gjør vi dessverre med glede.

BLOMSTERHAV: Blomster på Hötorget etter terroren som rammet Stockholm tidligere denne måneden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLOMSTERHAV: Blomster på Hötorget etter terroren som rammet Stockholm tidligere denne måneden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Professor Olivier Roy sier at terrorisme ikke følger av islamsk radikalisering, men av islamisering av radikalisme. Det er en vesentlig distinksjon.

Her hjemme går debattene i samme spor etter jihadistisk terror. Etter hver terroraksjon blir enkelte enda sikrere på sin sak ved å sette opp muslimer og ikke-muslimer opp mot hverandre. Slik kan man hevde at terroristene lykkes litt med sin framgang. Hovedmålet deres er å skape en sivilisasjonskamp i Vesten mellom muslimer og ikke-muslimer, og på den måten bruke Vesten som det viktigste våpenet som kan ødelegge seg selv.

Like sikkert som at jorda ikke er flat, spyr islamofobene edder og galle på sosiale medier rett etter jihadist-terror. Det er de som har pleid å fortelle oss at islam ikke er en religion, at muslimer har baktanker med å ta over det politiske systemet i Vesten og innføre sharia-lover etc. Som Carl I. Hagen sa i 2005, og gjentok etter 22. juli-terroren: «Ikke alle muslimer er terrorister, men nesten alle terrorister er muslimer».

Etter terroren i Stockholm skrev Frp-politiker Kent Andersen at flerkulturalitet er et hodeløst eksperiment og brukte ord som «Allahs drapsroboter». Han la ikke skjul på at han tror på alt det terrorister selv sier, og ut fra det utleder han at vi står inne i en sivilisasjonskamp mellom «oss» (Vesten) og «dem» (muslimer). Han legger heller ikke skjul på at han mener islam ikke er en religion, men en politisk ideologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer