Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ja, Led Zeppelin gjenforenes

Endelig bekreftet.

(Dagbladet.no): Det har vært forhåndsmeldt i noen dager, men først i går kveld kom bekreftelsen på at Led Zeppelin gjenforenes.

De tre gjenlevende medlemmene Robert Plant, John Paul Jones og Jimmy Page skal holde en konsert i London i november, og trommis John Bonhams sønn Jason skal gjøre det han kan for å holde koken bak trommesettet.

26. november er dato for konserten som blir den første de tre spiller sammen på 19 år. Den er tilegnet plateselskapgiganten Ahmet Ertegun som døde i fjor.

Ville spille full konsert

Konsertarrangør Harvey Goldsmith ba opprinnelig Plant, Page og Jones om å spille et 30-minutters sett.

- Jason Bonham ble en katalysator og bandet øvde i en uke. Vi hadde et møtte og Robert sa \'Vi vil ikke spille 30 minutter, vi vil gjøre et helt sett\', forteller Goldsmith til BBC.

- For oss var Ertegun Atlantic Records samt en god venn og konspirator. Denne konserten vil stå på egne bein som en hyllest til arbeidet og livet til en venn gjennom mange år, sier Plant om konserten ifølge BBC.

Billettene skal selges for 125 pund, som tilsvarer rundt 1425 kroner norske kroner.

SPILLER SAMMEN IGJEN: Fra venstre Jimmy Page, Robert Plant og John Paul Jones spiller i november. Trommeslager John Bonham til høyre, døde i 1980. Her et bilde fra premieren på filmen «The Song Remains The Same» i London 4. november 1976. Foto: NORSK PRESSE SERVICE/SCANPIX
SPILLER SAMMEN IGJEN: Fra venstre Jimmy Page, Robert Plant og John Paul Jones spiller i november. Trommeslager John Bonham til høyre, døde i 1980. Her et bilde fra premieren på filmen «The Song Remains The Same» i London 4. november 1976. Foto: NORSK PRESSE SERVICE/SCANPIX Vis mer

Slipper nye samlinger

For å få billett må man registrere seg på nettsida www.ahmettribute.com, og vil begrenses til to søknader per hushold.

De som synes det er mange penger, kan trøste seg med at også Pete Townshend, Bill Wyman og Paolo Nutini vil spille.

Dessuten: Fortjenesten fra konserten vil gå til stipender i Erteguns navn i Storbritannia, USA og Erteguns hjemland Tyrkia.

Den kommende konserten holdes tidsriktig nok to uker etter at den nye best-of-Led Zeppelin-samlingen «Mothership» lanseres 13. november, samt en utvidet versjon av «The Song Remains the Same», lydsporet til konsertfilmen fra 1976 med samme navn, som lanseres 20. november.

Led Zeppelins siste konsert med originalbesetning fant sted i Berlin i juli 1980, to måneder før John Bonham døde. Det har forekommet flere semi- og periodiske gjenforeninger som New York Times skriver.

SØNNEN TAR STIKKENE: John Bonhams sønn Jason spiller med Plant, Page og Jones i London i november. Før han var ti, spilte han i Led Zeppelin-filmen «The Song Remains the Same».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling