Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ja, ledelsen har vært elendig

A-pressens prestisjeprosjekt Nyhetskanalen endte i går i ren skandale da styreformann Tor Andersen ba de ansatte møte på jobb mandag, uten at han kan garantere dem lønn. De ansatte er i harnisk, Nyhetskanalen er død og ledelsen innrømmer elendig styring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramatikken var stor da A-pressen i går måtte innrømme sitt mest sviende nederlag til dags dato. Mediekonsernets tv-eventyr i Oslo har spilt fullstendig fallitt. Nyhetskanalens kasse er skrapt, og slås den konkurs, vil A-pressen miste sin hardt tilkjempede konsesjon for lokal-tv-drift i Oslo.

Nyhetskanalen legges ned øyeblikkelig, men eierne forsøker å redde stumpene ved å fortsette produksjonen av TVNorge-nyhetene gjennom Juritzen TV.

- På kort tid har vi og de andre eierne av Nyhetskanalen tapt over 50 millioner kroner, fortalte en slukøret styreformann, A-pressens Tor Andersen, til de ansatte på et møte i går ettermiddag.

- Elendige avtaler

Den økonomiske grunnpilaren i satsingen på en egen nyhetskanal for Oslo var produksjonen av Aktuelt-nyhetene for TVNorge. Dette har imidlertid blitt en enorm utgiftspost for A-pressen og den andre hovedaksjonæren Møller Invest.

- Produksjonen av TVNorge-nyhetene har gitt oss tap i millionklassen, fortalte Andersen til en lamslått stab.

- Dette må jo bety at dere har laget noen elendige avtaler med TVNorge, spør Lene Østby, tidligere klubbleder.
- Ja, det har vi, konkluderer A-pressens representant.

Da TVNorge i fjor vår bestemte seg for å kutte ut sin egen nyhetsproduksjon, undersøkte de ansatte om det var realistisk å produsere de samme nyhetene på egenhånd. Konklusjonen var at dette ville koste 70 millioner kroner.

- Dette ville Andersen og A-pressen aldri høre på. De hevdet de kunne gjøre det for en langt billigere penge. Nå når kassa er tom, innrømmer de at de har tatt feil. Dette er komplett skandale, sier Østby til Dagbladet.

Alt feil

Beskyldningene mot A-pressen haglet på allmøtet.

- Dere har gjort alt feil. Dere har fått oss til å tro på et prosjekt som dere helt fra starten styrte mot stupet. Vi er lurt, raste de ansatte.
Spesielt opprørte ble staben, som har fått ros fra mediekommentatorer for å lage bra tv, da Andersen ba dem om å komme på jobb på mandag, men ikke kunne garantere lønn.

- En hvilken som helst husmor kunne vist bedre økonomisk sans enn dere, lød det fra en av de ansatte.

- Graverende oppførsel fra A-pressen, tordnet kanalens kjendis, Jens Brun-Pedersen.

Aktuelt-nyhetene er for tida TVNorges mest populære sendinger. En mulighet er at Arve Juritzen og hans selskap Juritzen TV tar over produksjonen, men styret kunne i går ikke anbefale denne løsningen overfor aksjonærene. Alternativ to synes å være at Nyhetskanalen slås konkurs mandag.

SANNHETENS TIME: Styreformann Tor Andersen (til venstre) innrømmer elendig styring, og direktør Hans Kristian Amundsen prøvde å styre resten av norsk presse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!