Ja, må de leve!

Kommentar av Arild Rønsen, Puls

Bare den Allmektige veit hvor mange hjerter som ble knust av denne meldinga:

«Trist til motes må jeg bekrefte at jeg har forlatt Spice Girls. Bruddet skyldes meningsforskjeller oss imellom. Lots of love, Geri.»

Det går over!

Kjære tenåringer: Det kommer til å gå fort over. Er det noen av dere som fremdeles husker New Kids On The Block? Det tok foreldrene deres en time eller to å la The Monkees forsvinne i historien. Og husk at de også opplevde at The Beatles ble oppløst! Til og med det gikk over.

Om The Beatles var viktigere - historisk sett - enn Spice Girls?

Selvfølgelig, selv om også det kommer an på øyet som ser. For Linda på ni har tilværelsen nå fått en brå slutt. John Lennon aner hun ikke hvem er.

Men musikalsk? Har ikke Spice Girls betydd noen verdens ting. OK, vi kommer til å huske «Wannabe». Men dett er dett. Saken er jo at Spice Girls handler om alt annet enn musikk.

Geri vs. Barbie

Utvendig sett er det få eller ingen likheter mellom 70-tallsfeministene og Spice Girls. Men det er utenpå. Inni er de nemlig temmelig like. Bindeleddet heter Madonna.

Hva handler Girl Power om?

- Om ikke å sette seg bak (gutta).

- Om aldri å gjøre noe du sjøl ikke vil.

- Om å tørre å ta igjen, høyt og tydelig, overfor de som fortjener det.

Småting? Langt i fra! Er det kanskje samme budskap som predikes gjennom Lene Nystrøms Barbie-figur?

Bakerste pult, for f...!

I tillegg handler det selvfølgelig om sex, og mange foreldre trekker nok et lettelsens sukk over at maset om leppestift og hullkorte skjørt nå kanskje stilner noe. Kanskje helt til jentene deres er blitt fjorten?

Det er nytt at jentene vil være sexy når de er åtte, men når alt kommer til alt er dette en temmelig så perifer side ved Spice Girls-hysteriet.

Ganske mye er da vunnet, om de som i dag gråter sine bitre tårer over Ginger Spice nekter å stå pent i køen når skoleåret 1998/99 tar til?

Altså; at de fekt og freidig raner til seg bakerste pult - før gutta rekker dit...?

Tell me what you want, what you really really want!