Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ja, Märtha og jeg er kjærester

Han tjente 10200 kroner i 1997, han har ingen formue. Men det han har er en unik kjæreste: prinsesse Märtha. - Ja, Märtha og jeg er kjærester, og har vært sammen siden i sommer, sier Mikkel Nicolai Downing (25) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten fra Vindern i Oslo bekrefter at de har vært sammen siden i fjor sommer, men vil ikke ut med når de skal møtes neste gang. Han skal ha presentert prinsessen for sine foreldre etter at de ble et par.

- Jeg håper ikke dette blir forsidestoff i avisene. Det er jo krig i verden og allting, sier han.

Sammen

i bryllup

Begge var i bryllupet til Märthas bestevenninne Marianne Ulrichsen i fjor sommer. «Mikkelai» - som han kalles blant venner - forteller at han møtte henne en god stund før denne begivenheten.

Han er svært opptatt av andre kulturer. Selv har han reist mye både i inn- og utland.

- Jeg begynte så vidt å studere lingvistikk for å lære meg spansk. Og så har jeg tatt grunn- og mellomfag i idéhistorie. Nå studerer jeg religionshistorie ved Universitetet i Oslo, forteller han til Dagbladet fra sin mobiltelefon.

Har en sønn

Ukebladet Se og Hør omtalte det spesielle forholdet på sin førsteside denne uka. Se og Hør skriver at «Mikkelai» har en sønn fra et tidligere forhold, Daniel (3), at Märtha har møtt gutten flere ganger, og at de kommer godt overens.

Psykiatersønnen har i mange år trent kinesisk skyggeboksing, og instruerer selv egne klasser for voksne flere ganger i uka ved Norsk Tai-Chi Senter i Oslo. Han blir omtalt som svært sentral for den norske tai-chi-sportens framtid, fordi han er fokusert, dedikert og lojal overfor ideene bak den kinesiske kampsporten. Selv har han en lengre Asia-reise bak seg. I tai-chi-miljøet har det lenge vært kjent at han treffer Norges prinsesse. Märtha har dukket opp flere ganger for å se kjæresten trene og konkurrere.

Sammen i Spania

Siden februar har Märtha Louise vært i Spania med sine to hester, Hairos og Thirtysomething. Der deltar hun i det prestisjetunge mesterskapet Sun Shine Tour. Mikkel Nicolai Downing var nylig og besøkte henne i den spanske byen Vejer og fikk god bruk for spanskkunnskapene sine.

- Jeg kunne akkurat nok spansk til å fungere som tolk, sier «Mikkelai» og ler. Om det er fordi Märtha selv ikke har lært seg reisespansk ennå, vil han ikke kommentere.

Uten formue

Märthas kjæreste deler kongefamiliens interesse for båtliv. Han driver selv et lite tauverksfirma med det maritime navnet Defender. Firmaet er ikke registrert i Brønnøysund. I 1997 hadde han en inntekt på 10200 kroner og betalte 1219 kroner i skatt. Da hadde han ingen formue.

Spøkefulle tunger sier at Drammensveien 1 nå kanskje bør omdøpes til Downing Street...

FORELSKET? Prinsesse Märtha stråler på toget. Er det på grunn av Mikkel?