DEBATT

Valget:

Ja, mye av kritikken av Listhaug er usaklig. Nei, hun er fremdeles ikke valgbar

Selv om kritikken av Listhaug ute av proporsjoner, kan ikke hun eller regjeringen slippe unna med at det kun er retorikken som er ille. For det er dessverre så mye mer som er mye verre.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

La én ting være klart først som sist: det er helt uakseptabelt at personer aktive i politikken blir utsatt for hets, personkarakteristikker, ukvemsord og det som verre er. Det burde alle mennesker i vårt samfunn klare å styre unna. Særlig blir det for dumt å ty til slike infantile taktikker når man kritiserer andre for retorikken deres.

Bård Standal og Sarah Sørheim har med rette påpekt at både kritikken av Listhaug har blitt i overkant usaklig og urimelig, selv om man ikke behøver å være enig i alt de skriver. Det er synd at det har blitt slik for det har gitt Listhaug mulighet til å både slå tilbake og spille offer.

Statsministeren har heller ikke bidratt nevneverdig til å roe ned gemyttene, noe hun må tåle spesiell kritikk for. Denne valgkampen har blitt en stinkende søppeldynge – og ingen står helt uten ansvar for dette.

Men, uansett hvor ille den drøyeste kritikken mot Listhaug er så gjør det det ikke mer spiselig å støtte en blåblå regjering med FrP og henne. Hovedinnvendinger mot statsråden bør da heller ikke være retorikk eller stil, selv om det er mye å ta av også der. Hovedinnvendingene bør være politikken hun fører, frykten hun sprer og hennes villighet til å forskjellsbehandle mennesker når det kommer til fundamentale rettigheter. For disse tre tingene er langt verre enn et patetisk «godhetstyrann» slengt ut hver gang hun vil ha litt mer oppmerksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer