Ja takk, begge deler

Gunhild Stordalen svarer på Julie Voldbergs pelskritikk.

BØR LEVE I DET FRI: Innleggsforfatteren (t.h.) og veterinær Trude Mostue i revegården på UMB.Vi kan aldri unnskylde én urett med en annen som er større, skriver Stordalen om Julie Voldbergs (H) utspill.Foto: Lars Eivind Bones
BØR LEVE I DET FRI: Innleggsforfatteren (t.h.) og veterinær Trude Mostue i revegården på UMB.Vi kan aldri unnskylde én urett med en annen som er større, skriver Stordalen om Julie Voldbergs (H) utspill.Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PELSDEBATTEN: «Det blir dobbeltmoralsk å stille i bomullstøy mens mans protesterer mot pels», uttalte Julie Voldberg (H) i Dagbladet 10. november.

Heldigvis er det ikke sånn at man bare kan ha én fanesak. Verden er kompleks og problemstillinger sammensatte. Det er ingen motsetninger mellom å kjempe for dyrevelferd i Norge, og utfordringer med arbeidsvilkår og miljø i bomullsproduksjon andre steder i verden. Tvert i mot. Vi kan aldri unnskylde en urett med en annen som er større. Jeg sier: Ja takk, begge deler!

DEBATTEN OM PELS er viktig, av flere grunner. Det er viktig å diskutere hvorvidt vi som stat skal subsidiere en næring der ville dyr frarøves retten til et akseptabelt liv. År etter år rapporter Mattilsynet og dyrevernsorganisasjonene om uholdbare forhold. Hans Petter Bugge, Generalsekretær i Veterinærforeningen, mener at næringen bør avvikles. Med unntak av Senterpartiet, går de andre partiene inn for å kutte statlige subsidier.

Spesielt imponerende er det at Voldbergs kollega og Høyres næringspolitiske talsmann, Svein Flåtten, nå går mot Høyres partiprogram og revurderer sitt standpunkt etter de siste avsløringene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer