Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ja til Dracula-park

Rumenske myndigheter ga i går grønt lys for bygging av en nasjonalpark med vampyren grev Dracula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parken skal etter planen stå klar allerede neste høst, skriver det rumenske nyhetsbyrået Rompres.

Hensikten med Dracula-prosjektet er først og fremst å lokke flere utenlandske turister til Romania. Nasjonalforsamlingens annetkammer, representanthuset, hadde allerede sagt ja til prosjektet, og sent i går kveld ble vedtaket godkjent av førstekammeret senatet.

Men folk i Sighisoara i de midtre deler av Romania, der parken skal bygges, er ikke særlig begeistret for planene. De frykter at en Dracula-park vil ødelegge bymiljøet, som stammer fra middelalderen og er ført opp på FNs liste over verdens kulturarv.

et lokale presteskapet har også protestert. - Alle som har noe med dette å gjøre, må svare for det på Dommens dag, heter det i et brev som 200 motstandere av prosjektet har sendt til Romanias kulturminister Matei Dan.

Legenden om Dracula bygger delvis på en historisk person, fyrst Vlad Tepes, som levde på 1400-tallet og var beryktet for sin grusomhet. Den blodsugende skrekkfiguren framsto imidlertid først fullt utviklet i Bram Stokers roman «Dracula» fra 1897.

(NTB)

BLIR FORNØYELSESPARK: Den blodsugende vampyren grev Dracula.Arkivfoto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!