Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Privatister:

Ja til eksamenspumpe på høygir

Privatistene skal lyttes til, FrP vil ha fleksibel eksamensordning!

FLEKSIBELT: Oslo Frp vil ha mer fleksible ordninger for påmelding og tidspunkt for eksamen for privatister. Foto: NTB Scanpix
FLEKSIBELT: Oslo Frp vil ha mer fleksible ordninger for påmelding og tidspunkt for eksamen for privatister. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Norge har et godt utdanningssystem gjennom privatistordningen. Elever kan etter eget ønske og tempo ta eksamen i hva de måtte ønske, for å nå sine drømmer. Imidlertid møter ungdom og voksne, som ønsker å ta opp fag eller omskolere seg, på en vesentlig barriere. Ikke alle private elever har kapasitet til å følge de offentlige skolenes skjema slik de er nå. Fremskrittspartiet ønsker derfor en mer fleksibel privatistordning.

Studenter har ofte arbeid på fulltid, familier eller andre forpliktelser. Ettersom påmeldingen til privatisteksamen varer i en knapp måned og eksamenene dukker opp i rask rekkefølge, bare to ganger i året, kan det være vanskelig for studenter å få studiene sine gjennomført og bestått.

Fremskrittspartiet ønsker å lytte til disse privatistene ved at privatisteksamener skal gjennomføres dobbelt så ofte, fire ganger i året. Da kan elevene bruke tiden sin på studiene i stedet for å risikere strykkarakter.

Oslo FrP vil også utrede muligheten for et dynamisk påmeldingsvindu. Det betyr at elever skal kunne melde seg opp når som helst på året, og tildeles en skole som skal gjennomføre skriftlig og muntlig eksamen i dette faget. Skolen skal i gjengjeld motta et budsjettilskudd for hver gjennomførte privatisteksamen.

Fremskrittspartiet ønsker en kontinuerlig gjennomføring av eksamener som er gunstig både for privatisten og eksaminasjonsskole. Et mer flytende system vil spare tid og penger, og skape en mye mer tidseffektiv prosess. Det skaper en enklere hverdag for privatister flest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media