Aina Stenersen svarer Danby Choi.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Aina Stenersen svarer Danby Choi. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

DEBATT

Ja, til et varmere Oslo for alle!

Å forby tigging er å hjelpe folk til verdige liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 8. september skrev Danby Choi et innlegg i Dagbladet mot undertegnende, hvor han blant annet uttaler at i «Frps idealsamfunn, handler alt om å forsvare de rikeste». Dette stemmer jo ikke. Grunnen til at vi vil ha et forbud mot tigging er jo helt motsatt; vi vil hjelpe mennesker ut av fattigdom, og inn i verdige liv.

Lederen for romfolkets egen interesseorganisasjon i Romania (National Agency for Roma), Daniel Vasile, mener at tigging bidrar til stigmatisering av romfolk. Tigging sementerer fattigdom og tigging medfører at barn må avbryte utdannelsen. Mener Choi at dette også er «skremmselsretorikk og løgner»?

Videre tar Kripos-rapporten fra 2014, «Trender og utfordringer i den organiserte kriminaliteten», for seg tiggermiljøene. Den presiserer følgende; «Oslo politidistrikt har avdekket en rekke forhold hvor det er sammenheng mellom tigging og vinningskriminalitet».

Oslo Frp forholder seg til Kripos og Oslo politidistrikt som begge er klare på sammenhengen mellom organisert kriminalitet og tiggermiljøene. FAFO-rapporten fra januar 2015 har spurt 1200 tiggere i Skandinavia om de selv mener de er involvert i organisert kriminalitet, å legge en «undersøkelse» til grunn der menneskers selv skal svare på om de er kriminelle eller ikke, er i beste fall naivt.

Å godta at mennesker sitter å tigger på gaten i Oslo, er jo nettopp å godta fattigdom. Vi i Oslo Frp har gitt flere millioner kroner mer enn Oslo Ap til frivillige organisasjoner. Vi har økt midlene til blant annet Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen Jobben, Blå Kors kontaktsenter, Oslo Røde Kors, Fontenehuset Oslo Øst, for å hjelpe blant annet rusmisbrukere, personer med psykiske problemer- og lidelser, fattige og andre trengende. Mener Choi at et varmt samfunn er et samfunn der fattige mennesker sitter og tigger ute på bakken gjennom en norsk vinter? Å hjelpe folk opp fra et tiggeliv på gaten, gjør oss nettopp til godhjerta og rause medmennesker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer