DEBATT

Ja til forskningsfrihet og seriøs klimaforskning

Eksistensgrunnlaget vårt er truet. Ingenting av det Borge har båret til torgs holder vann.

UTFORDRER: Jeg vil utfordre dekanen og UiS nok en gang til å ta egen forskning på alvor, skriver Marius Holm til Universitetet i Stavanger.
UTFORDRER: Jeg vil utfordre dekanen og UiS nok en gang til å ta egen forskning på alvor, skriver Marius Holm til Universitetet i Stavanger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dekan Øystein Lund Bø fra Universitetet i Stavanger (UiS) kommer med et malplassert forsvar for Hans Borge i Dagbladet 26. november. Vi er alle for ytringsfrihet, også i forskningen. Dette handler om hvorvidt Borge som instituttleder ved et av landets universiteter tar egen og fagfellers forskning alvorlig. Han har ved flere anledninger holdt frem egen forskning som «motbevis» til klimapanelets konklusjoner. Altså har han gjort noe mer enn å «si sine meninger», han bruker sin tittel og forskning aktivt i debatten.

Ingenting av det han har båret til torgs holder vann mot klimaforskningen som viser at alvorlige menneskeskapte klimaendringer truer eksistensgrunnlaget vårt. Jeg har ikke gjort noe annet enn å invitere UiS til å ta sin «vitenskapelige frihet» og Borges forskning på alvor.

Jeg vil utfordre dekanen og UiS nok en gang til å ta egen forskning på alvor. Er det ikke redelig å kreve at «forskningen» til Borge blir testet skikkelig mot tilsvarende klimaforskning, mot totalen av den klimaforskningen IPCCs panel representerer? Han driver tross alt forskningsbasert formidling til studenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer