I ekstase over politisatsing: For første gang ble Oslo tatt på alvor av en regjering som virkelig ville satse på politiet i Oslo. Jeg var i ekstase, skriver Aina Stenersen. Foto: Trigger.
I ekstase over politisatsing: For første gang ble Oslo tatt på alvor av en regjering som virkelig ville satse på politiet i Oslo. Jeg var i ekstase, skriver Aina Stenersen. Foto: Trigger.Vis mer

Ja til generell bevæpning!

Jeg elsker politiet. Intenst og langvarig. Så klart de bør ha våpen!

Meninger

Jeg er en vassekte Oslo-jente. Født, oppvokst og bor på Oslos østkant. Ikke mange av bystyrekandidatene i Oslo kan skilte med det samme. Dessuten elsker jeg politiet. Intenst og langvarig. Så klart de bør ha våpen!

Min første tale som møtende varastortingsrepresentant var under behandlingen av Høyre-Frp-regjeringens budsjett innen justispolitikk. I salen satt vår egen justisminister Anders Anundsen. Egentlig møtte jeg i utenriks- og forsvarskomitéen, men fikk grønt lys til å ta et innlegg på justis. Så jeg tok mitt første innlegg på sparket, for jeg klarte rett og slett ikke sitte stille. For første gang ble Oslo tatt på alvor av en regjering som virkelig ville satse på politiet i Oslo. Jeg var i ekstase. Endelig skulle sikkerheten til innbyggerne i Oslo tas på største alvor.

Med den nye nærpolitireformen til regjeringen, er det mer politi i gatene som gjelder. Denne reformen frigjør politiressurser fra administrasjonen, slik at politiet kan være mer tilstede der folk bor når det trengs. Aldri har jeg sett mer politi i gatene i Oslo, enten det er på hest, på sykkel, i bil, eller gående på gata. Det er bevilget penger til 700 nye politistillinger i landet. Og for første gang skal det nå innføres krav til politiets responstid!

Da PST-sjefen la frem trusselvurderingen for 2015, uttalte hun at «utviklingen er gjennomgående negativ». Og vi vet at det finnes ekstreme miljøer i Oslo som politiet har på radaren. Derfor vil Frp fortsette å kjempe for en generell bevæpning av norsk politi. Det er trist at det ikke er et flertall på Stortinget for generell bevæpning. At Frp likevel har klart å få på plass en avtale som gir politiet enklere tilgang på våpen i en krisesituasjon, er en seier for norsk politi og tryggheten til folk flest. Når det utenkelige inntreffer, handler det ofte om sekunder. Ifølge PST er det nå minst 70 norske statsborgere som kjemper for Islamsk Stat.

I Europa har tidligere erfaringer vist at politi- og militærpersonell ofte fremstår som legitime terrormål for ekstreme grupperinger. Jeg er helt enig med en velger som kom innom valgboden til Oslo Frp, og som sa følgende: «Jeg har alltid tatt for gitt at politiet har vært bevæpnet, og jeg ble helt sjokkert da jeg fikk vite at de under den rødgrønne regjeringen ikke var det».