Ja til mer slow-TV

At NRK ikke fikk senderettighetene til OL, er noe av det beste som har skjedd på lenge. Nå kan de heller bruke penger på maratonsendingen som Hurtigruten.

Mer av dette: Når Hurtigruten kommer i havn i Kirkenes i dag, har flere millioner nordmenn opplevd slike bilder via skjermen. Her er MS Nordnorge i Trollfjorden. Foto: NRK
Mer av dette: Når Hurtigruten kommer i havn i Kirkenes i dag, har flere millioner nordmenn opplevd slike bilder via skjermen. Her er MS Nordnorge i Trollfjorden. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skipet MS Nordnorge bryter bølgene standhaftig på sin ferd nordover. Solen kaster sine langstrakte stråler i den småkrusete havoverflaten, og innhyller landskapet i et blinkende og samtidig diffust, oransje slør.

Men skipet seiler ikke alene igjennom natta. På odder, knauser, skjær, forlatte kanonstillinger, og selv i det en skulle tro var forlatte hus, på steder der ingen skulle tro at nokon kunne bu, står mennesker som utropstegn og vaier med det norske flagget. Rundt skipet, foran baugen, snart akter, på babord og styrbord, spretter racerbåter, av og til en snekke duvende, som små og overivrige delfiner som ønsker å følge skipet med på reisen så lenge som mulig.

På kaiene stimer folket sammen som i gamle dager. Krokbøyd som ung står side ved side, smilende og hilser skipet velkommen. De blir stående slik til det igjen må videre, men folket går ikke hjem etter å ha vinket skipet videre. Et lokalt band, eller et korps, fortsetter underholdningen, og festen kan fortsette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer