Ja til OL i Oslo

- Om ikke Norge kan bruke penger på noe gøy før alle problemer er løst og det ikke finnes noen rusavhengige i Oslo, vil det ikke bli mye moro i framtiden.

Oslo  20120311.
Det var ikke helt fullt på tribunene under søndagens hopprenn i Holmenkollen.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Oslo 20120311. Det var ikke helt fullt på tribunene under søndagens hopprenn i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OL: I et debattinnlegg i Dagbladet 05.05. gikk nestleder i Rødt, Bjørnar Moxnes, nok en gang hardt ut mot OL. Hans hovedargument er at Norge har utfordringer innen barnevern, rusomsorg og eldreomsorg, og at man derfor ikke kan bruke penger på en fest som OL. Det er en trist tankegang. Om ikke Norge kan bruke penger på noe gøy før alle problemer er løst og det ikke finnes noen rusavhengige i Oslo, vil det ikke bli mye moro i framtiden. Jeg er enig i at det er svært viktig å ta tak i sakene Moxnes nevner, men jeg mener at det samtidig er viktig å skape glede blant folk. Man kan si at OL er en dyr gledesskaper, men til gjengjeld er OL en fest som vil omfatte mennesker fra hele Norge. Slike kollektive opplevelser på tvers av alder, etnisitet eller sosial gruppe er viktige for nasjonen og vil bli et fantastisk minne de fleste vil bære med seg resten av livet.

Jeg reagerer også på en rekke misoppfatninger og løse påstander i Moxnes? innlegg. Blant annet skriver han skråsikkert at et OL vil koste minst 30 milliarder. Det har han ikke noe grunnlag for å si. Det er ikke mulig å gjøre nøyaktige kostnadsberegninger på nåværende tidspunkt ettersom anleggsplanen ikke er klar. Men om man tar utgangspunkt i at Veritas estimerte kostanden for et OL i Tromsø til 28 milliarder, blir det merkelig å tro at et OL i Oslo skal koste langt over 30 milliarder. Mye tyder nemlig på at et Oslo-OL vil bli billigere enn et OL i Tromsø. Grunnen til dette er blant annet at Oslo allerede har stor nok flyplasskapasitet og hotellkapasitet, i tillegg til at man har en del av de dyreste anleggene, som hoppbakker og bob-anlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer