Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Alkoholpolitikk:

Ja til piknik i parken for alle

Voksnes frihet til å drikke alkohol hvor de vil, må vike for åpne og trygge parker som alkoholfrie soner med plass for alle barn, ungdom og voksne.

ET ANSVAR: - V vet at mange barn opplever foreldres og voksnes alkoholforbruk utfordrende og utrygt. I tillegg har vi som samfunn et ansvar for de som har et helsefarlig høyt alkoholforbruk, skriver innsenderen som advarer mot liberalisering av alkoholpolitikken. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
ET ANSVAR: - V vet at mange barn opplever foreldres og voksnes alkoholforbruk utfordrende og utrygt. I tillegg har vi som samfunn et ansvar for de som har et helsefarlig høyt alkoholforbruk, skriver innsenderen som advarer mot liberalisering av alkoholpolitikken. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet er tydeligvis tørste i sommervarmen og slår i lederartikkelen 26. juli et slag for forbrødring på tvers av den politiske aksen for å bli kvitt restriksjonen på drikking på offentlig sted. Fokuset er på den trivelige sommerpilsen som bør kunne nytes ute i parkene.

Men dette er ikke en bagatellmessig endring av en lovbestemmelse som flere ungdomspartier og Dagbladet vil ha bort. En lovendring vil sende tydelige signaler om en liberalisering av alkoholpolitikken her til lands. Og dette handler ikke bare om pils, men alkohol med opp til 22 volumprosent.

Allerede i dag er det fullt mulig å sette seg på en uterestaurant og spise og drikke hva en måtte ønske. Det er ingen menneskerett å få drikke alkohol hvor som helst, når som helst. Parker er mye brukt av familier og vi vet at mange barn opplever foreldres og voksnes alkoholforbruk utfordrende og utrygt. I tillegg har vi som samfunn et ansvar for de som har et helsefarlig høyt alkoholforbruk. Alle burde få nyte fellesarealer som parker og grøntområder uten å utsettes for drikkepress.

Valget burde være enkelt. Jeg mener voksnes frihet til å drikke alkohol hvor de vil, må vike for åpne og trygge parker som alkoholfrie soner med plass for alle barn, ungdom og voksne.