Helgekommentaren fra KNUT NÆRUM:

Ja til valp i skolen

Fordi vi ikke kan late som om hunder ikke fins.

FLU HARTBERG
FLU HARTBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste tiden har det vært mye diskusjon om mobil i skolen. Noen mener det er en selvfølge at elevene får ha med seg telefon, slik at den kan brukes i undervisningen. Andre forlanger et nasjonalt forbud. De mener mobilen blir et forstyrrende element, siden sosiale medier vil være tilgjengelig til enhver tid. Denne diskusjonen vekker sterke følelser og tar mye plass. Derfor har en annen og like viktig diskusjon blitt satt på vent. Jeg snakker selvfølgelig om valper på skolen.

Bør elevene få ta valp med på skolen og ha den hos seg hele skoledagen? Noen hevder at valpen vil være distraherende. At valpen, med sine store og bedende øyne, sine lange og lufsete ører, den myke pelsen og det lekne vesenet vil ta oppmerksomheten bort fra læring.

At elevene kommer til å ville ta valpen på fanget og kose med den framfor å ta ansvar for egen læring. De som sier det, glemmer en ting: Valpen er bare et dyr. Det er ikke valpen i seg selv som er distraherende, det er hvordan den ser ut og hva den gjør.

Hvis man ikke lærer seg å omgås valper på en selvsagt og avslappet måte, vil man heller aldri bli i stand til å ta ansvar for egen læring. Vi kan ikke late som om hunder ikke fins.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer