- Ja vel, mamma statsråd!

Kulturminister Ellen Horn er en stolt hønemor når hun slipper ut av statsrådsstolen. Søndag kveld beinfløy hun fra scene til scene for å backe sine to kulturelt aktive døtre.

Den ferske kulturministeren har lovet familien mer tid som statsråd enn hun hadde som teatersjef, og så langt ser det ut til holde bra. I går rakk hun opptredenen til begge døtrene.

Yngstejenta Emilie Christensen (14) sang i Oslo-tevlingen i Ungdommens kulturmønstring på John Dee, mens eldstejenta Kjersti Horn (23) hadde premiere på sitt nyeste regiarbeid, ungdomsforestillingen «7-eleven» på Sandvika Teater.

Stolt

- Jeg er så stolt av jentene mine! Dessuten gir de meg masse impulser i min nye jobb. Det er virkelig inspirerende å se skapertrangen blant ungdom, stråler kulturministeren.

Ellen Horn understreker at hun aldri har pushet døtrene i retning kulturelle aktiviteter.

- Begge har sett mye teater, og vært mye med meg rundt omkring. Men de står støtt på egne bein! Og jeg håper inderlig de slipper å ha meg i ryggsekken for all framtid, smiler hun.

Billie Holiday

Emilie Christensen har selvfølgelig arvet teater- og musikkglede etter sin mor, men også fra faren, jazzmusikeren Jon Christensen. Tenåringsjenta driver både med teater og sang. På Ungdommens kulturmønstring imponerte hun med Billie Holiday-klassikeren «God Bless The Child». Om noen uker får hun beskjed om hun går videre til norgesfinalen.

- Jeg synger på Oslo kommunale musikkskole, og vi har alltid sunget mye hjemme. Men det er hun som virkelig er flink til å synge, insisterer Emilie og peker på Ellen Horn.

ELDSTEJENTA: Kulturministeren på premiere på «7-eleven», med regi av datteren Kjersti Horn (i midten).