Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: The Night Flight Orchestra - «Sometimes the World Ain't Big Enough»

Ja vi elsker 80-tallet

The Night Flight Orchestra slår et dugalt slag for AOR-sjangeren.

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: La oss bare begynne med konklusjonen først som sist. Dersom du liker rocken din grasiøs, fargesprakende og skamløs, skal du være ganske humørløs om du ikke blir ganske henrykt over det The Nigh Flight Orchestra serverer på «Sometimes the World Ain’t Enough».

«Sometime the World Ain't Big Enough»

The Night Flight Orchestra

5 1 6

Rock

2018
Plateselskap:

Nuclear Blast / Sony

«Grasiøs, fargesprakende og skamløs,»
Se alle anmeldelser

Det svenske bandet, som blant annet består av Soilwork-vaokalist Bjorn «Speed» Strid og Arch Enemys Sharlee D'Angelo, har tatt det som startet som et slags novelty-prosjekt til et nivå som meget vel kan gjøre hobbyprosjektet til en reell utfordrer til virket i deres respektive hovedband.

«Sometimes the World Ain’t Enough» er The Nigh Flight Orchestras plate nummer fire og det låter virkelig som et band som har finslipt håndverket sitt. Musikalsk spenner de bue mellom Electric Light Orchestra, Toto og Thin Lizzy. Det betyr selvsagt tykke lag med koringer og tindrende synthmelodier.

Men det betyr ikke at bandets uforbeholdne kjærlighet til AOR-sjangeren er helt uten kanter. Låter som «Turn to Miami» og «Speedwagon» har både gitarriff og brekk som biter fra seg. Men det meste ligger i gjengens sjangerautentiske refrenger og udiskutable øre for gode og store melodier.

Bandet går ikke av veien for å dra inn både funk og disco-elementer i miksen heller. «Paralyzed» hadde hatt gode forutsetninger for å skape furore på dansegulvet i en hvilken som helst klubb i overgangen mellom 70- og 80-tallet.

Det er dog i sistnevnte tiår det meste av det du finner på «Sometimes the World Ain’t Enough» er naturlig hjemmehørende. Ting går som kjent i sirkler og 80-tallet har fått større og større plass i nye produksjoner de siste årene. I så henseende er dette en real fargeklatt av et album.