Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

I morgen ropes det hurra inn i en serviett:

Ja, vi elsker et helt annet sted

Flagget skal ikke til topps fordi vi skal se amerikansk kunst

IKKE MAS: 'American Gothic', 1930, malt av Grant DeVolson Wood er et av mange bilder som skal gjøre årets nasjonaldag til noe helt annet enn det helsikes 17.maimaset i Norge. Foto: NTB Scanpix.
IKKE MAS: 'American Gothic', 1930, malt av Grant DeVolson Wood er et av mange bilder som skal gjøre årets nasjonaldag til noe helt annet enn det helsikes 17.maimaset i Norge. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Meninger

Hårde tider har vi døyet,

ble til sist forstøtt;

Når våre fire faste og vakre lesere (gått ned fra fem faste ved siste telling) i løpet av dagen får stablet beina sånn noenlunde riktig, ett skritt hit og ett skritt dit, og deretter forsiktig beveget seg til en kiosk eller nærbutikk for å plukke opp dagens papiravis så sitter denne skribent på et jækla fly over havet for å besøke verdens beste land med verdens beste president for verdens beste befolkning.

Vi bestiller ei flaske vann. Vi ser kanskje en film. Vi leser i ei bok. Vi leser i et magasin. Vi prater litt. Vi sover litt. Og, vips så er vi der og er klare for å feire blant annet 17. mai uten flagg, tog og det voldsomme maset fra høyresiden om norske verdier. Hva er det de er så redde for? Seg selv? Det burde de være.

Men, dem om det. De sinte og redde og fordomsfulle. Vi lar oss myldre vekk i den største byen på den norske grunnlovsdagen. Sist vi gjorde det, da vi også traff to hyggelig fyrer fra Vestlandet over noen glass bobler for mye, så vi en bunad på hjørnet av melkesjokolade og norske tilstander i et annet land. I dette landet bor det bare mennesker fra andre nasjoner og alle får lov til å være stort sett som de vil og de får lov til å bruke flaggene sine som de vil.

Men, de er også veldig patriotiske i det nye landet. Det er noen med dette landet som både er mektig skremmende og litt fascinerende, men vi er glade for at vi kan spasere i skyggene av den store parken og deretter langt nedover i byen mot og inn på det flotteste museet for blant annet å se Grant Wood: American Gothic and Other Fables.

Ja, sånn skal nasjonaldagen feires ved å være langt borte fra våre landsmenn der flere og flere er i ferd med å utvikle seg til å bli så ufordragelige at vi garantert kommer til å bestille ei hel flaske til lunsj i morgen før det ropes av full hals inn i servietten: Henrik Wergeland.

Og, jeg skal også snakke med oss selv (igjen), si navnet på minst tolv norske personer, innenfor samfunnsliv og politikk og sosiale medier, som mislikes mer og mer. Hvem? Jo, nå skal du høre her: HFTGKRJHÅETCIHHFPSJHSLLLOMSS.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media