ASTMAENS KONGERIKE: Nordmarka en kald vinterdag. Foto: Geir Bølstad / Nordmarka
ASTMAENS KONGERIKE: Nordmarka en kald vinterdag. Foto: Geir Bølstad / NordmarkaVis mer

Ja, vi elsker Ventoline #gull

Hvis ledelsen i Skiforbundet hadde hatt en annen type rolle i norsk offentlighet, ville samtlige fått beskjed om å legge seg i en skiboks og blitt sendt til fjells som fjols.

Meninger

Astma Ata (Dagbladet): Ifølge Store Medisinske Leksikon:

«Astma, betennelsessykdom i bronkiene som medfører periodisk sammentrekning av muskulaturen i bronkialveggen, hevelse (ødem) i bronkialslimhinnen og økt produksjon av slim. Alle disse faktorene bidrar til forsnevring av bronkiene, noe som fører til at personer med astma merker at det blir tungt å puste. Anslagsvis 2–4 % av den voksne befolkningen og 3–11 % av barna i Norge lider av astma. Det er holdepunkter for at forekomsten øker. Årsaken til denne økningen er ikke klarlagt.»

Skibyttinger: Bare så det er sagt klart ifra, (host), vi driver ikke her gjøn med mennesker som lider av astma. Men, vi kommer kanskje med en forklaring på at anslagsvis 200 til 400 % av norske langrennsløpere lider av astma, men takk og pris. Alle sammen, pluss de i støtteapparatet som består av cirka 5670 personer i fire romskip og ni busser (alle periodeastmatikere), får hjelp av det vi med litt roser i kinnene, og snørr ut av nesa, må kunne kalles idrettsleger helt uten markagrenser.

Jaktstart: Vel, kanskje vi smører litt tykt på her (blå resept med innslag av rødt i rubben og tubben), men for én tjukkas som går ekstremt sakte på ski, er dårlig i motbakker, som fnyser av jåleriet i Marka, som ikke har smørebord og som mener Birken-folket heller burde tatt jobber i Fredskorpset (som vi i pressen) er de siste ukenes Astmagate en oppvisning i ansvarsfraskrivelse: Hvem gjorde hva? Hvorfor gjorde dere det? Vi tror (og der står det en høy fyr i skidress bak meg) at hvis ledelsen i Skiforbundet hadde hatt en annen type rolle i norsk offentlighet, ville samtlige fått beskjed om å legge seg i en skiboks og blitt sendt til fjells som fjols.

Staking: Er vi kommet så langt i vintersportnasjonen at utøverne ikke våger si; Nei, jeg skal ikke ha en medisin mot noe jeg ikke har? Er toppidretten virkelig slik? På det siste spørsmålet er svaret selvsagt. Den som skal vinne gull for Norge må være en milsluker uten lissomslim i halsen. Derfor, gi meg de rene og ranke halser, mens vi stemmer i (kremt): Ja, vi elsker Ventoline.