Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ja, vi skal ha barn

Arne Næss vraket Diana Ross til fordel for alenamammaen Camilla Astrup (34). Nå skal kjæresteparet ha barn. - Ja, vi skal ha barn, det kommer i september, sier en lykkelig og høygravid Camilla Astrup til Dagbladet.

Camilla Astrup sier at hun lenge har gått og ventet på en anledning til å fortelle hele verden at hun bærer på fjellklatrer og finansmannen Arne Næss jr's barn.

- Sjokkerende

Alt burde bare være rosenrødt nå to måneder før hun skal føde, men slik er det ikke, røper hun.

- Det er ganske sjokkerende, jeg har fått mange reaksjoner, og ikke alle har vært positive.

Utover det vil hun ikke uttale seg mer om sitt privatliv med mangemillionæren.

- Nå vil jeg bare ha ro, sier hun på telefon fra Sørlandet, der hun nyter sommerferien. Alene, Arne Næss er i Oslo.

Arne Næss jr. ville i forgårs ikke kommentere at kjæresten var gravid.

- Du får spørre Camilla.

Akkurat det samme sa 34-åringen til Dagbladet da vi i januar ringte henne og spurte om «Arne Næss var hennes store kjærlighet.»

Søkkrik familie

- 34-åringen er datter av Sigurd Astrup, som er en av Norges 300 rikeste menn. Han har en personlig formue på nærmere 100 millioner kroner. Familien driver med kjøp, salg og utleie av eiendom, handel og agenturvirksomhet, tømmer, metaller, plast og byggevarer.

I likhet med sin formuende far, sliter heller ikke Camilla Astrup med finansene. I 1992 kjøpte hun en leilighet til 2,1 millioner kroner på Oslos beste vestkant.

Det er der Arne Næss har bodd når han er i Oslo, ellers oppholder han seg for det meste i London. Det karakteriserer han som sitt «legale hjem», men til Dagbladet har han uttalt at han først og fremst føler seg hjemme i Norge. I Oslo.

Men han har flere «hjem» å velge mellom: han har hus på Hankø, et hus i Sveits og eier tilogmed en øy i Stillehavet.

Krigsbarn

Men om Arne Næss jr. formelig vasser i penger, slår vi nok en gang hull på myten om at han er født til penger. Han er nyrik, en oppkomling.

Han fikk jobb av sin onkel, den legendariske skipsreder Erling Dekke Næss, men det var alt.

Lille-Arne som han kalles av de øvrige familiemedlemmene, startet for seg selv innen shipping, som har skaffet ham en formue som anslås å være på over en milliard kroner i dag.

Det var likevel lite som tilsa at han en dag skulle bli milliardær, den gang han vokste opp i München under krigen. Han kom til Norge i 1945. Han tyske far var lege, mora Kiki Næss var norsk. Foreldrene skilte seg etter krigen.

Lille-Arne vokste opp på Frogner i Oslo.

Diana Ross

I 1966 traff han den gifte tobarnsmoren Filippa Kumlin d'Orey fra Sverige. Arne falt pladask for den fire år yngre kvinnen, og fridde etter kort tid. Sammen fikk paret tre barn, Christoffer, Katinka og Leona. Sistnevnte forsøker nå å stake seg ut en karriere som popmusiker.

Ekteskapet med svenske Filippa Kumlin d`Orey sprakk.

I 1982 møtte Arne Næss den norske skuespilleren Mari Maurstad. De to hadde et kort og hektisk forhold, inntil Arne Næss gjorde det slutt per brev.

Etter en av sine mange ekspedisjoner til Mount Everest, møtte han i 1985 en ny kvinne. På Bahamas.

Det var barna hans som gjorde ham oppmerksom på at den mørke skjønnheten het Diana Ross.

Hele verdenspressen var invitert da den amerikanske divaen giftet seg med den norske fjellklatreren 1. februar 1986.

Rykteflom

I rask rekkefølge fikk Arne Næss og Diana Ross sønnene Ross Arne (11) og Evan Olav (10). Sønnene hadde ikke før fått navn, før skilsmisseryktene begynte å svirre, noe de seinere har gjort med ujevne mellomrom.

I løpet av det 13 år lange ekteskapet har paret bodd under samme tak én måned. Det meste av tida bodde Diana Ross i New York og Arne Næss i London, hvor han driver sine forretninger.

- Det fungerer slik at jeg flyr fram og tilbake. Iallfall én gang i måneden. Det blir mer en love affair enn et ekteskap. Et ekteskap har en tendens til å bli ... kjedelig, sa Arne Næss i 1995.

I februar i fjor kom skilsmisseryktene tilbake for fullt. Da ble de avkreftet. Helt til Arne Næss 24. april i fjor sa til TV2s Dorthe Skappel:

- Ja, vi er blitt separert.

Traff blinken

Noen måneder senere traff Arne Næss Camilla Astrup. Søt musikk oppsto og paret dro på kjærlighetsferie til et viltreservat i nærheten av verdenskjente Krüger nasjonalpark i Sør-Afrika. Der felte Camilla Astrup egenhendig det som regnes for å være Afrikas farligste dyr _ bøffelen.

Det fikk mannen som har besteget verdens høyeste fjell til å utbasunere for hele det norske folk på TV:

- Hun er jævlig modig og tør ting andre ikke tør. Jeg er sammen med en kvinne som gjør det samme som meg.

Og nå får de barn sammen.

SKJØT BØFFEL OG GULLFUGL: Camilla Astrup (34) skjøt en bøffel på kjærlighetsferien med Arne Næss til Sør-Afrika.
BLIR FAR: Arne Næss jr blir far om to måneder. Moren er alenemoren Camilla Astrup.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media