KOMMENTARER

Ja visst gjør det vondt når knopper brister

Hei folkens! Kulturministeren vil at vi skal vite at det bare er å glemme å få mer penger framover. 

TID FOR KULTUR: Kulturmininister Linda Hofstad Helleland arrangerte konferansen "Kulturpolitikk for en ny tid" i går. Foto: Jørn H. Moen
TID FOR KULTUR: Kulturmininister Linda Hofstad Helleland arrangerte konferansen "Kulturpolitikk for en ny tid" i går. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Vi er ikke her i dag for å være enige». Det skal hun ha, kulturminister Linda Hofstad Helleland: Hun puser ikke med norsk kulturliv. Da hun i dag innledet konferansen «Kulturpolitikk for en ny tid - Oppstartkonferanse for arbeidet med en ny kulturmelding» var det først og fremst realitetsorientering som sto i fokus. Før kulturdepartementet går i gang med utarbeidelsen av den første kulturmeldingen på fjorten år, en melding som skal «danne grunnlaget for en overordnet politisk debatt om kulturpolitiske utfordringer i årene som kommer» og pensle kulturpolitikken inn på et tidsriktig spor, måtte de om lag 700 kulturarbeiderne som var til stede først få livets harde realiteter slengt i fleisen.

Først av Eirik Newth, som forklarte hvordan forrige oljeboom førte til kulturløftet, og hvordan det nå kommer til å gå motsatt vei. Hvordan det nye oljeskiftet, eldrebølgen og «drift og vedlikehold av signalbygg og kulturhus» kommer til å «henge rundt halsen vår som en albatross» i årene som kommer. Kulturressursene vil bli færre. Og hvor kommer kulturproduksjonen først og fremst til å foregå? Jo, i tettbygde strøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer