J'Accuse...!

Jeg anklager Joly for grov uforstand mot verdens fattigste.

FIENDE AV VEKST: Skatt er en fiende av innovasjon, produktivitet og vekst - en fiende av verdens fattigste, skriver artikkelforfatteren. FOTO: Henrik Bjørnsson
FIENDE AV VEKST: Skatt er en fiende av innovasjon, produktivitet og vekst - en fiende av verdens fattigste, skriver artikkelforfatteren. FOTO: Henrik Bjørnsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 I Dagens Næringsliv kaller Eva Joly dommen i Transocean-saken for en komedie, en slags fallitterklæring for statlig innsyn og konfiskasjon, og bekrefter dermed at hun er kunnskapsløs om økonomiske forhold.  

Jeg anklager Joly for grov uforstand mot verdens fattigste!

Albert Einstein forstod det; at skatt er en fiende av innovasjon, produktivitet og vekst - en fiende av verdens fattigste. Det er ingen ting mer ødeleggende for produksjon av varer og tjenester, mer destruktivt i forhold til nyskapning og entreprenørskap, mer destruktivt for livene våre, mer kostbart å etterleve, mer vilkårlig og utsatt for manipulasjon; enkelt sagt mer logisk absurd enn skatt.

Følg debatten videre på Twitter og Facebook

Jeg anklager Joly for grovt økonomisk utroskap mot den produktive, skapende kapitalen ved å promotere konfiskasjon av lovlig opptjente formuer, enten disse befinner seg i vestlige demokratier eller i «skatteparadiser». Jolys utroskap representerer bl.a. brudd på EMKs artikkel 4, som stadfester at «ingen må bli holdt i slaveri eller trelldom».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer