Jack Bauer blir svar skyldig når denne karen trekker pistolen

Se Aksel Hennies forhør av Kiefer Sutherland i kommende episode av «24».

(Dagbladet): I april dukka navnet til Norges kanskje fremste mannlige filmskuespiller opp på rollelista til den nye sesongen av actionserien «24», som søndag var tilbake på tv-skjermen etter flere års pause.

I dag kom traileren til episode 6, som vises i Norge på TV 3 den 22. juni.

Dette er åpenbart episoden der Aksel Hennies rollefigur «Karl Rask» kommer til sin rett. Og ser ikke ut til å være spesielt god kompis med Kiefer Sutherlands udødelige hovedperson, agenten «Jack Bauer».

- Answer my question. Why are you really here, hveser nordmannen og trykker skytevåpenet opp i ansiktet til en allerede neseblødende agent.

«Karl Rask» er både skalla og skjeggete, og minner utseendemessig om den forrige slemmingen Hennie spilte, den amfetamindealende kjærestebankeren i Eva Sørhaugs «90 minutter» (2012).

«24»-sekvensen, omtalt tidligere i dag av 730.no, er en av de første glimtene av 38-åringens innsats for filmbransjen utaskjærs, etter at han har skutt scener i såvel «The Last Knights» med Morgan Freeman og Clive Owen, og «Hercules» mot Dwayne «The Rock» Johnson.

Begge filmene skal havne på kino i løpet av året - sistnevnte har fått norsk premieredato 6. august. I traileren var det uheldigvis bare plass til nesa til nordmannen.