Jack i norsk bar-krig

Jack Nicholson føler seg brukt av utestedet Nichol & Son i Oslo. Nå truer han med søksmål om de ikke legger ned eller bytter navn.

Nicholson skal ifølge Dagsavisen ha gitt besked til den norske advokaten Thor-Erik Johansen om å iverksette alle nødvendige skritt for at navnet på baren ikke assosieres med hans eget. Johansen har sendt en advarsel til utestedet der han gir dem en ukes frist på å føye seg etter Jacks krav. Skjer ikke dette blir det erstatningskrav.

- Latterlig

- Jeg vet ikke om jeg skal ta dette alvorlig, men uansett er dette latterlig og helt amerikansk. Jeg skjønner ikke at Jack gidder å bruke tid på dette. Nichol & Son er jo en hyllest til mannen. Dette er skuffende av Jack. Han bøe jekke seg ned litt, sier daglig leder i Nichol & Son, Hanne Eid til Dagbladet.

Brevet fra advokat Johansen kom fredag, og verken Eid eller eierne av Nichol & Son har snakket med ham. I brevet påpeker Johansen at utestedet, i tillegg til det åpenbare navnespillet, har Jack Nicholson-bilder på veggene og ligger rett ved Saga og Klingenberg kino. Noe advokaten mener medvirker til å befeste inntrykket av å misbruke Jack Nicholsons navn.

Stjerneadvokat

Det er kjendisadvokaten Russel J. Frackman som skal ha videreformidlet oppdraget fra Jack Nicholson til Johansen. Frackman har blant annet representert Nicole Brown i søksmålet mot O.J. Simpson. Advokatfirmaet han jobber for har stjerner som U2, Rolling Stones og Goldie Hawn på kundelista.

- Jeg fatter ikke hvordan Jack Nicholson har fått greie på dette. Vi har jo snart holdt på i ti år uten å ha hørt noe. Men det kan være fordi vi nettopp fikk beskyttet navnet hos Patentstyret. Kanskje advokatene har funnet det i en database eller noe slikt, undrer Hanne Eid.

Det lykkes ikke Dagbladet å få tak i advokat Johansen i går.

DOLLARGLIS: Er han virkelig så ego og grisk at han vil saksøke oss? Det er vi som tjener på all denne oppmerksomheten, flirer daglig leder på Nichol & Son, Hanne Eid.