Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jack med draget

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

teater:- Skal det skje noe i Stavanger, så må man gjøre det selv, sier Pia Tjelta (24).

Derfor fikk skuespilleren, som er kjent fra «Mongoland», med seg en liten gjeng på å sette opp teaterstykket «Jack».

- Stykket handler om tre damer som alle har hatt et forhold til en og samme mann.

Mannen det snakkes om er Kristoffer Joner.

- Han er død av aids når stykket begynner, men vi har ikke vektlagt dét - men heller hvor ulikt de tre har opplevd ham. Hva det har gjort med deres historie og hva de sitter igjen med.

De to andre jentene spilles av Rakel Rugås (25) og Silje Salomonsen (23).

- Vi har kjent hverandre siden vi var knøtter, både jeg og Rakel og regissøren, Bjørn Ravn Karlsen. Stykket har aldri vært satt opp i Norge før, men Rakel så det da hun gikk på teaterutdanning i England. Vi brukte to måneder bare på å få tak i det.

- Hvem er det du spiller?

- Hun har ikke noe navn, alle er kun nummer i rekken til Jack - han har lagt ned ganske mange kvinner og menn. Jeg er nok den som mest har gått galt for, hun er ganske bitchy og bitter. Litt «hvorfor i helvete døde du fra meg», mens de andre to har helt andre oppfatninger.

- Har dere spilt noe sammen før?

- Jeg og Silje kjenner hverandre fra «Mongoland». Men jeg ringte dem egentlig fordi vi bare måtte gjøre noe. Vi kan jo ikke bare gå her.

«Jack» har premiere i kveld klokka 21.00, på Gamle Tou Bryggeri i Stavanger. Det spilles lørdag og søndag, samt neste helg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!