Jack og Nicole vant!

Jack Nicholson og Nicole Kidman, og «Chicago»-paret Richard Gere og Renée Zellweger fikk hver sin Golden Globe under nattas Hollywood-fest. «The Hours» ble kåret til beste drama, mens beste musikal og komedie ble «Chicago».

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Med andre ord har norsk kinopublikum mye å se fram til. De fleste filmene som fikk Golden Globe-priser i natt norsk tid _ «Chicago», «About Schmidt», «The Hours», «Adpatation» _ vil komme ut i Norge de nærmeste ukene. «Gangs of New York», som i helga hadde Norgespremiere, fikk også mye oppmerksomhet, og endelig fikk også filmens regissør, geniet Martin Scorsese, en Golden Globe-stauett.

Kvinnenes kveld

- Å, er hun ikke mye vakrere med sin egen nese, sa Jack Nicholson da Nicole Kidman ga ham prisen for beste mannlige skuespiller for hans hovedrolle i den svarte komedien «About Schmidt». Nicole Kidman hadde en spesialbygd nese for rollen i «The Hours», en rolle hun også fikk Golden Globe-statue for.

- Fortsatt å skrive gode, krevende manuskript for oss kvinner, oppfordret Kidman. Hennes medskuespillere i filmen, Julianne Moore og Meryl Streep, var også nominert i samme kategori.

Sistnevnte fikk den første prisen under den 60. Golden Globe-utdelingen i Beverly Hills i natt norsk tid for sin birolle i «Adaptation», mens Chris Cooper fra samme film fikk også statuen for beste mannlige birolleinnehaver.

- Å min Gud, jeg har vært nominert 789 ganger, og jeg hadde satt meg ned for en lang vinterhvil, sa Streep, som også så ut som om hun ble tatt på senga da hun hennes navn ble ropt opp.

Musikalene tilbake

Musikalene er tilbake i Hollywood. I fjor var det «Moulin Rouge», i år er det «Chicago».

- Jeg er totalt sjokkert. Jeg bruker jo ikke å vinne noe som helst, sa Richard Gere, som spiller den sleip advokaten i filmmusikalen.

Selv om han på forhånd var skeptisk til å ta rollen, siden han i utgangpunktet verken er all verdens sanger eller danser, karakteriserte han innspillingen overfor Dagbaldet som den morsomste han hadde vært med på.

Det er enkelt å tro, for i filmen stråler Gere av entusiasme sammen med Renée Zellweger og Catherine Zeta-Jones.

Hans to kvinnelige medskuespillere var stilfullt oppdresset for kvelden, men kveldens best kledde var nok den tidligere modellen Halle Berry. Hun hadde for sikkhets skyld fått på seg en samling diamanter til en verdi av fem millioner dollar for festen!

Haltet med stokk

Norskættede Zellweger fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller i musikal eller komedie for «Chicago», og var over seg av begeistring for å få prisen. Prisutdelingen, som Hollywood Foreign Press står bak, gir vanligvis en god idé om hvem som blir nominert til Oscar. Det gjør den trolig også i år, selv om årets kamp om prisene var tettere enn på mange år.

Jennifer Aniston, som også i natt haltet rundt med en brun stokk på grunn av en brukket tå, ble kåret til beste tv-komiskuespiller. Edie Falco fra «Sopranos» fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller i et tv-drama, men hadde mistet stemmen da hun skulle takke for prisen.

Golden Globe-utdelingen går for å være blant de mest livligste festene, og slik sett er det greit for mange av stjernene at det i dag er helligdag - Martin Luther King day - i USA.

PRISVINNERE: Richard Gere og Renée Zellweger fikk hver sin pris for innsatsen i musikalen «Chicago».
MORSOMST: Jennifer Aniston fikk prisen for beste tv-komiskuespiller.
NESEVIS: >- Å, er hun ikke mye vakrere med sin egen nese, sa Jack Nicholson da han ga prisen for beste kvinnelige skuespiller i drama til Nicole Kidman.