Jack White til Roskilde

Festivalen offentliggjorde 93 nye band i ettermiddag.

White på Orange:Roskildefestivalen offentliggjorde i dag resten av programmet. Jack White og Magne Furuholmens nye prosjekt Apparatjik skal opptre på den gigantiske Orange-scenen. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
White på Orange:Roskildefestivalen offentliggjorde i dag resten av programmet. Jack White og Magne Furuholmens nye prosjekt Apparatjik skal opptre på den gigantiske Orange-scenen. Foto: Eirik Helland Urke/DagbladetVis mer

I underkant av 200 band spiller hvert år på Roskildefestivalen i Danmark, en festival som samler rundt 75 000 festivalgjengere på et jorde tre mil utenfor København.

Tidligere har artister som Bruce Springsteen, The Cure, Bon Iver og norske Sivert Høyem blitt annonsert til årest Roskildefestival.

I dag slapp festivalen, tradisjonen tro, resten av programmet, og avduket dermed årets festivalplakat.

Jack White - Vi har gledet oss veldig mye til å presentere disse artistene for dere, sa Christine Bilde, pressetalskvinne i Roskildefestivalen på en direkteoverført pressekonferanse fra København i ettermiddag, før hun annonserte at Jack White skal stå øverst på årets Roskilde-plakat.

Apparatjik og Monàe White gjestet festivalen sist gang i 2002 med bandet The White Stripes, og konserten på Roskilde blir artistens eneste i Skandinavia i sommer, opplyser festivalen.

Festuvalen offentliggjorde også navn som The Cult, Machine Head, Allison Krauss, The Shins, Janelle Monáe og
Magne Furuholmens nye prosjekt Apparatjik.

Bedring fra fjoråret? I fjor fikk festivalen kritikk for å levere det som var «tidenes dårligste Roskilde-program» av Ekstra Bladets musikksjef Thomas Treo.

- Grunnleggende savner man simpelthen substans. At mer eller mindre umoderne navn som The Strokes, Kings of Leon og Arctic Monkeys står øverst på plakaten er en fallitterklæring. Positivt er det dog, at det ikke kan bli verre neste år. Men det sa vi jo forresten i fjor også, skrev han.