Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jackass-dramatikk for Turboneger

Innspillingen av videoen til Turboneger-låten «Sell Your Body (To the Night)» i en av de verste bydelene i Los Angeles, ble dramatisk for både bandet og Jackass-gjengen.

LOS ANGELES (Dagbladet): Gjengen fra MTV-serien «Jackass» og filmen «Jackass - The Movie» løp til nødutgangene da grizzlybjørnen som medvirket i Turbonegers nye video fikk panikk i en tunnel i Los Angeles\' urbane jungel. Grizzlyen ble roet ned av Hans Erik Dyvik Husby - bedre kjent som Turbo-vokalist Hank Von Helvete eller Hertis.

Var advart

Bjørnepassere hadde på forhånd advart om at grizzlyen ikke var i form da Hollywood-regissøren Spike Jonze, som blant annet står bak filmene «Being John Malkovich» og norgesaktuelle «Adaptation», begynte innspillingen.

Dersom grizzlyen begynte å oppføre seg truende, var beskjeden klar: - Alle må stå stille!

Men det var det bare Turboneger-karene som gjorde da grizzlyen fikk panikk i tunnelen. Hank Von Helvete hadde bjørnen i bånd, og fikk den krevende oppgaven med å roe ned det flere hundre kilo tunge dyret.

- Vi lurte på om vi ikke hadde fått med oss poenget da Jackass-gutta la på sprang - og vi sto igjen. Da fikk vi dårlige vibber, innrømmer bandet, som nå har avsluttet sin USA-turné med Queens Of The Stone Age.

- Jo, det var litt engstelse. Grizzlybjørnen dreper med ett slag. Men det var ikke noe problem. Jeg og grizzlyen hadde blitt gode venner, og vi roet ned hverandre, sier Hank Von Helvete etter innspillingen.

Vokalisten hadde for over ei uke side også en annen opplevelse som kunne gått galt, da han under en konsert i New York fikk ei ølflaske i hodet. Konserten ble avlyst da Hertis ble sendt til sykehus, der han sydde flere sting. Og det ble bruduljer da fansen fikk tak i unggutten fra Boston som hadde kastet flaska.

Rant over

- Han fikk visst slått ut alle tennene sine av Turbojugend. Jeg synes det er for jævlig at det skjedde, men det rant over for noen av fansen som hadde reist 20 timer for å oppleve oss. Det var ikke nødvendig for et lite kutt i hodet, synes hovedpersonen selv.

Nå er imidlertid bandet vel hjemme igjen i Norge for å lade opp til lanseringen av «Scandinavian Leather» 28. april - og europaturné.

Superfans

Jackass-gjengen har i flere år vært store fans av Turboneger. Flere av dem medvirket under videoinnspillingen, deriblant Jackass-frontmann Johnny Knoxville og regissøren av «Jackass - The Movie», Jeff Tremaine.

- Turboneger er verdens beste band. Det er bare slik det er, sier Johnny Knoxville.

Han har brukt mye av Turbonegers musikk i sine kjente tv-stunt, også noe ulovlig, medgir han. Knoxville har fått tilgivelse fra bandet, ikke minst etter at han på egen regning leide inn «ulvegutten» Jesus «Chuy» Aceves til videoinnspillingen. I likhet med 22 andre familiemedlemmer har han hele ansiktet dekket med hår. Jodie Foster er i ferd med å lage film om 28-åringen fra Mexico.

Men først er han med i den nye Turboneger-videoen.

DUGNAD: Turboneger avsluttet USA-turneen med å spille inn video med «Jackass»-gutta og regissør Spike Jonze med strippere, grizzlybjørn og «ulvegutten» fra Mexico. «Jackass»-stjernen Johnny Knoxville betalte fra egen lomme for at «ulvegutten» skulle medvirke i videoen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media