Jackie Chan sjokkert da han oppdaget at faren var spion

Mora hadde heller ikke vært ærlig om yrket sitt.

ACTIONHELT: Jackie Chan har fått action inn med morsmelka, med en en mor som var opiumsmugler og far som var spion. Her i filmen  «Rush Hour».
ACTIONHELT: Jackie Chan har fått action inn med morsmelka, med en en mor som var opiumsmugler og far som var spion. Her i filmen «Rush Hour».Vis mer

(Dagbladet): På verdensbasis er det få skuespillere som er større enn Jackie Chan (60). Siden han for alvor slo gjennom med kung fu-filmen «Drunken Master» i 1978, og så spilte i filmer som «Rush Hour» of «Rumble in the Bronx», har han blitt en av de mest kjente actionheltene både i vestlig og asiatisk filmkultur.

Men selv om Chan i stor grad har slått seg opp i filmhistorien gjennom slag og spark, er han ikke særlig glad i voldelige filmer.

- Jeg elsker action, men jeg hater vold. Det er så mye vold i verden, i videospill og filmer. Jeg vil at mine filmer skal ha et budskap om fred og at man skal hjelpe hverandre, sier Chan i et intervju med britiske The Guardian.

Chan ble født i Hong Kong i 1954 under navnet  Chan Hong-San, som betyr født i Hong Kong. Han lærte kung fu av faren som, offisielt, jobbet som kokk på den franske ambassaden. Moren jobbet samme sted som renholder.

Det var ikke før Chan ble voksen at han fant ut at faren egentlig var spion og mora opiumsmugler, og at begge hadde forlatt sine tidligere familier i Kina, inkludert flere barn, for å bo i hemmelighet i Hong Kong.

- Jeg ble sjokkert. Jeg trodde jo at pappa bare var en kokk, sier Chan.