Jackie vil bli som DeNiro

Actionstjerna Jackie Chan vil bli en ekte skuespiller.

(Dagbladet.no): - Jeg vil forandre meg. Jeg vil bli som Robert DeNiro. Jeg vil bli som Dustin Hoffman, sier Jackie Chan til nyhetsbyrået Associated Press.

Nytt image

«Vil bli»-salvene kommer fordi den fotrappe og stuntsikre kampsport-skuespilleren ønsker å bli det han kaller en «ekte skuespiller». Det betyr mindre slag, bank og spark, og mer følelser og dialog.

- Jeg vil forandre imaget mitt. Jeg vil ble i en skuespiller som kan slåss, ikke en actionstjerne, sier Chan til nyhetsbyrået.

Andre boller

Chan er blitt femti år og mener han snart er for gammel til å slåss på film hele tida. Og det begynner å bli noen scener i løpet av karrieren. Chan overtok langt på vei kamsport-tronen etter at legenden Bruce Lee døde. Chans triks har alltid vært å kombinere humor med spektakulær action, en slags kung fu-versjon av stumfilmstjernen Buster Keaton.

De siste åra har han også gjort stor suksess i USA med filmer som «Rush Hour» og «Shanghai Noon». Men i framtida blir det andre boller.

- Selv om jeg er god, hvor lenge kan jeg slåss. Se på Robert DeNiro. Se på Clint Eastwood. De spiller fremdeles inn filmer, sier Chan.

PÅ LANSERING:</B> Jackie Chan er aktuell med filmen «Around the World in 80 Days».