Jacko slår tilbake

Mens detaljene fra Michael Jacksons privatliv brettes ut, tviler mange på om popstjernen vil få en rettferdig rettssak. Selv hevder vennene og familien hans at Michael er klar til å slå tilbake.

SANTA BARBARA/LOS ANGELES (Dagbladet): - Michael Jackson er forhåndsdømt av pressen og av folk flest. Han kan aldri få en rettferdig rettssak. Jackson er et offer, mener etikkekspert Bruce Weinstein.

- Han har selv skapt mediesirkuset - og tjent sin formue på oppmerksomheten. Det skal bare mangle at offentligheten også følger med dette nøye når han nå er siktet for seksuelle overgrep mot et barn, sier den profilerte juristen Wendy Murphy.

- Moderne lynsjing

Familien til Jackson, hans venner og fans - og ikke minst han selv - er klar for å slå tilbake mot pedofilianklagene. Statsadvokaten i Santa Barbara vil etter all sannsynlighet sikte Jackson for å ha dopet ned en 12 år gammel gutt på vin og sovepiller for deretter å ha foregrepet seg seksuelt på barnet. Den endelige siktelsen er ventes om ei uke.

Familie og venner av Jackson raser over at flere mener Jackson bør bli fratatt sine barn og at media viser bilder fra Neverland Ranch, som er en komplett fornøyelsespark med leker og aktiviteter. Et videoopptak fra et barnerom, som skal ligge like ved Jacksons soverom, viser bamser, dokker, leker og fotografier av barn og unge - deriblant «Alene hjemme» - skuespilleren Macaulay Culkin.

- Vi står ikke bare hundre prosent, men tusen prosent bak Michael. Han er uskyldig. Det vi de siste dagene har vært vitne til er moderne tiders lynsjing, sier broren Jeromine Jackson.

Jacksons mor, Catherine, tror rasistiske motiv ligger bak anklagene, mens andre mistenker at familien til 12-åringen er på jakt etter penger.

Taylor ligger lavt

Nicole Ritchie (22), datter av Lionel Ritchie og guddatteren til Michael Jackson, har i «alle kanaler» fortalt om alle sine hyggelige minner fra Neverland Ranch. Politikeren Jesse Jackson mener politiets razzia av Neverland var overdrevet. Han er dessuten sterkt skeptisk til statsadvokat Tom Sneddon.

Kjente Hollywood-støttespillere, som Liz Taylor, har derimot ikke kommentert saken offentlig. - Hun har ingen planer om å kommentere saken, sier hennes talsperson.

Jacksons venn Quiency Jones formulerte seg slik:

- Jeg kjenner ham som en av verdens fremste popmusikere - og som en venn. Retten får avgjøre om anklagene som nå er kommet ut er sanne.

Jackson hevder han ser fram til å møte i det første rettsmøtet i Santa Barbara klokka 13.30 den 9. januar 2004. I en skriftlig uttalelse sier han:

- Løgner løper sprint, mens sannheten løper maraton. Sannheten vil vinne denne maratonen i retten.

Jacko-sirkus i Vegas

Natt til i går norsk tid fløy Michael Jackson fra Santa Barbara tilbake til Las Vegas-området etter at han hadde meldt seg til sheriffen i Santa Barbara - og løslatt etter to timer mot en kausjon på vel 20 millioner kroner. Etter at hans barn ble tatt ut av flyet, skjermet av store pledd, fortsatte Jacko-kaoset på gatene i Las Vegas-området, som må karakteriseres som den ultimate fornøyelsesparken.

Jackson ble mottatt av et stort presseoppbud - og en enda større sverm av hysteriske fans. Jacksons kortesje forsøkte å riste av seg fans og presse i Las Vegas, men til slutt måtte politiet gripe inn for å eskortere popstjernene til hotellet. Elleville fans stormet mot bilen Jackson satt i, hvor han viste V-tegnet. Jacko-sirkuset var komplett. I likhet med det meste Michael Jackson har foretatt seg de siste dagene, ble de bisarre scenen direkteoverført på fjernsyn i USA.

Presidentsuiten

Jackson sjekket til slutt inn på presidentsuiten på Green Valley Ranch Hotel i Henderson, like utenfor gamblebyen i Nevada-ørkenen. Her bor han sammen med sine tre barn og livvakter. Flere av hans øvrige familiemedlemmer, venner og rådgivere har også fløyet inn.

KJØPTE SEG FRIHET: Torsdag kunne Michael Jackson forlate politiets varetekt etter å ha kjøpt seg fri. Det kostet en sum tilsvarende 20 millioner norske kroner. Nå slår Jackson selv, venner og familie tilbake mot politets anklager.