Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jacko som filmregissør

Michael Jackson debuterer som regissør. Han håper på en Oscar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans filmdebut heter «Home of the Angels». Michael Jackson (43) skal regissere filmen sammen med kanadieren Bryan Michael Stiller (41).

Superduo

- Vi kommer virkelig bra overens. Vi er begge inadvente. Vi er begge store barn, helt klart, og vi har begge vært barnestjerner, sier Stoller til det kanadiske nettstedet Canoe.

Filmen skal spilles inn i Toronto og Ottawa. Stoller har skrevet manuset til filmen der handlingen utspiller seg i New York. Han beskriver filmen som «Stand by Me» med en dose «Oliver». Filmen er et drama om en foredreløs åtteåring.

- Michael kan relatere til temaet, fordi jeg tror han føler at han vokste opp som foreldreløs. To av hans favorittfilmer er «Boys Town» og «Oliver», forteller Stoller.

Drømmer om Oscar

Og barnestjernen som ble superstjerne har hatt lyst til å lage film lenge.

- Jeg vet ikke om dere kjenner historien, men han kjøpte Oscarstatuetten til «Tatt av vinden» for 1,5 millioner dollar. Han har den i et glassmonter i stua si. Men han vil fortjene en selv. Han har aldri vunnet en Oscar, og han mener dette materialet kan tiltrekke seg Akademiets oppmerksomhet, sier Stoller som jobber som regissør til daglig.

Innspillingen av «Home of the Angels» starter til sommeren. Filmen skal inneholde både sang og dans. Jackson skal skrive noen låter til filmens soundtrack og dessuten betale regningen på 120 millioner kroner.

Barnestjerne i Canada

Har du ikke hørt om Stoller? Han er nok best kjent i Canada.

Som 13-åring ledet han et eget tv-show sammen med søstera Nancy. Programmet «Film Fun» handlet om hvordan man laget sin egen hjemmevideo.

Vurderer mer samarbeid

Etter filmen planlegger duoen flere samarbeidsprosjekter.

Jackson vurderer en rolle som en moderne trollmann i filmen «The Dragon's Candle», som Stoller har skrevet.

- Han elsker å ta på make up og kle seg ut, så den rollen er perfekt for ham, sier regissøren.

Forsvarer Jackson

De to møttes for første gang for 15 år siden. Jackson spurte den gang Stoller om en ung skuespiller han hadde jobbet med. Jackson brukte senere guttungen, Brandon Adams, i en musikkvideo. For 18 måneder siden hørte Stoller fra Jackson igjen. Han fikk en invitasjon til Neverland. De to har blitt venner, og Stoller er raskt til å forsvare sin eksentriske venn.

- Folk oppfatter ham feil, det er forskjell på å være barnlig og barnslig. Michael og jeg elsker begge dyr, og grunnen til at han liker barn er fordi han kan stole på dem. De ser ikke på ham som en stjerne, bare som en morsom person.

Stoller er forresten singel selv:

- Jeg har spart meg for Sandra Bullock de siste 10 årene, er forklaringen.

Og kanskje kan de få henne med i filmen? Jackson og Stoller planlegger å ringe sine Hollywood-venner. Noen må til og med regne med lønnskutt, siden budsjettet er lavt etter Hollywoodstandard.

- KUTT! Om Michael Jackson har talent som regissør finner du først ut om et år eller så. Filminnspillingen starter til sommeren. Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!