«Jacko» sparket advokatene

Superstjernen Michael Jackson sparket søndag advokatene som siden november har forsvart ham mot beskyldningene om seksuelt misbruk av barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jackson byttet ut advokatene Mark Geragos og Benjamin Brafman med Thomas Mesereau, som nylig representerte skuespiller Robert Blake fra

«Baretta», som sto tiltalt for drap på sin kone.

Mesereau ville søndag ikke kommentere saken, men en av hans medarbeidere sier at Jackson helt siden han ble arrestert i november har ønsket Meserau som sin forsvarer.

Geragos og Brafman har ikke gitt noen begrunnelse for at de ikke lenger skal representere Jackson, men begge sier de «ønsker ham alt godt», ifølge BBCs nettsider.

Advokatene blir regnet for å være blant de aller beste, og har tidligere vært forsvarere for blant andre Robert Downey Jr, Winona Ryder, Bill Clintons bror Roger, og rapperen Sean Combs, også kjent som P. Diddy.

Formell tiltale

En storjury i den amerikanske delstaten California reiste onsdag formell tiltale mot Jackson for seksuelt misbruk av barn. Bevisene er klare, mener juryen ifølge fjernsynsselskapet ABC. Jurymedlemmene i Santa Barbara-distriktet vil derfor at Jackson skal stilles for retten

Den 45 år gamle popstjernen og danseren har tidligere sagt seg ikke skyldig i sju tilfeller av utuktige handlinger mot en person under 14 år og i servering av alkohol til mindreårige.

Neste rettsmøte er satt opp fredag denne uka. Da vil Jackson formelt bli underrettet om tiltalen.

ABC gjenga forrige uke angivelige detaljer fra siktelsen mot Jackson. Han skal ha skjenket barna alkohol, vist seg fram for dem på seksuelt provoserende vis og tatt på dem, ifølge reportasjen.

I Florida

Jackson er for tiden på frifot, etter at han stilte en kausjon på tre millioner dollar eller 24 millioner kroner. Han oppholder seg nå i Florida, der han leier et hus av forretningsmannen David Siegel. Før helga gikk han ut og ba media respektere privatlivet hans.

Jackson-saken eksploderte i internasjonale medier 18. november i fjor, da politiet gikk til razzia mot superstjernens luksuriøse ranch Neverland i California. Razziaen skjedde samtidig som Jacksons greatest hits-album «Number Ones» ble gitt ut i USA.

Dagen etter ble det utstedt formell arrestordre mot superstjernen, og 20. november ble han anholdt av politiet i Santa Barbara. Han måtte la seg avfotografere og avgi fingeravtrykk, før han ble løslatt mot kausjon.

NTB-AFP-DPA

ADVOKATBYTTE: Michael Jackson på vei til et rettsmøte i januar 2004 sammen med sin eks-advokat Mark Geragos og sin søster Janet.
«BARETTA»: Robert Blake (t.v.) sammen med sin advokat Thomas Mesereau. Blakes rettssak er ikke over ennå, og han har allerede byttet ut Meserau med en ny advokat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer