Jackos barne-troverdighet trekkes i tvil

Michael Jackson mottar blandede reaksjoner etter at han lanserte sitt nye hjelpeprosjekt «Heal The Kids» i New York.

Jacko talte onsdag til en kjendisspekket forsamling i Carnegie Hall om at forholdet mellom foreldre og barn må settes i fokus og at det må igangsettes tiltak for å sikre at skolene er våpenfri soner.

Om tre uker drar den noe fallerte superstjernen til England for å holde et lengre innlegg om temaet ved universitetet i Oxford:

- Den talen vil bety svært mye for å hele forholdet mellom foreldre og barn og det er en appell som ganske sikkert vil overraske dere, sa Michael Jackson selvsikkert til de frammøtte celebritetene.

Tom Sneddon, statsadvokaten som i sin tid tok ut tiltale mot Jackson for seksuelt misbruk av en guttunge, er på sin side nokså skeptisk til Jackson nye initiativ.

- Man må se på mannens troverdighet. Er det bare showbiz? spør Sneddon ifølge worldpop.com.

Han minner også om at saken mot 42-åringen kan bli gjenopptatt når som helst.

- Uskyldig

Jackson, som selv har to barn, får imidletrtid sterk støtte fra en annen lovens mann, nemlig advokaten til OJ Simpson og Puff Daddy, Johnnie Cochrane:

- Hvis du kjenner Michael Jackson, da vet du at han elsker barn. Hvis du har vært på Neverland (Jacksons hjem, red. anm.), da forstår du at livet hans har dreid seg om å elske og bry seg om barn.

Det var i august 1993 at en 13 år gammel gutt hevdet at Jackson hadde misbrukt ham seksuelt. Pop-kongen inngikk senere et forlik med gutten og hans foreldre. Ifølge det amerikanske magasinet Vanity Fair måtte artisten ut med omkring 200 millioner kroner.

- Michael har alltid hevdet sin uskyld. Nå er det på tide han får lov å legge dette bak seg, mener advokat Cochrane.

Se dotmusic.coms video fra Carnegie Hall - hvor Jackson også forteller om problemene han har med å skaffe seg en date.

TALTE BARNAS SAK: Det var med mye patos Michael Jackson fortalte om sitt nye prosjelt for forsamlingen i Carnegie Hall. Til venstre sitter Puff Daddy-advokat Johnnie Cochrane.