«Alt for Norge»

Jackpot for kommende dramaserie om kongefamilien

«Alt for Norge» satses på.

BLIR TV-SERIE: Prins Harald i armene til mamma, kronprinsesse Märtha. Historien om kongefamiliens flukt til og liv i USA under krigen blir nå til NRK-serien «Alt for Norge». Foto: Frederick William Ralph / NRK
BLIR TV-SERIE: Prins Harald i armene til mamma, kronprinsesse Märtha. Historien om kongefamiliens flukt til og liv i USA under krigen blir nå til NRK-serien «Alt for Norge». Foto: Frederick William Ralph / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Produksjonsselskapet Cinenord tar i dag med seg over 50 millioner kroner i et jafs fra Norsk filminstitutt (NFI).

I dag kom meldingen om fordelingen av årets insentivmidler, og det er tv-seriene «Wisting» og «Alt for Norge» som tar mesteparten av potten på 57 millioner kroner.

Krigsdramaet «Alt for Norge», som skal sendes på NRK i 2020, tildeles 26,2 millioner kroner i støtte.

- Det er utrolig gledelig å ha mottatt dette tilskuddet til et prosjekt som er så viktig for vår historie. Vår ambisjon er å lage en fantastisk tv-serie, med kvalitet i alle ledd, forteller produsent i Cinenord, Silje Hopland Eik, i pressemeldingen.

Krimserien «Wisting», basert på forfatter Jørn Lier Horsts bøker om etterforskeren William Wisting, tildeles 26 millioner kroner. Begge prosjektene produseres av Cinenord, som er basert i Oslo.

I tillegg tildeles dramaserien «Fremvandrerne», signert Rubicon og Lilyhammer-skaperne Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad, fire millioner kroner.

Serien tar for seg mennesker fra fortida som søker tilflukt i det moderne Norge, skriver NFI.

Lørdag skrev Dagbladet at den livsfarlige og dramatiske flukten til kronprinsesse Märtha fra Europa til USA i 1940 blir tv-serie. Cinenord har jobbet med serien i snart sju år.

- I USA fant vi til vår store overraskelse masse upublisert materiale om reisen til Märtha, og hennes kamp for å støtte Norge under andre verdenskrig. En helt utrolig historie, uttalte manusforfatter i Cinenord Alexander Eik til Dagbladet.

- Tv-serien starter på mange måter der Erik Poppes filmsuksess, «Kongens nei», slutter, fortalte manusforfatterkollega Linda May Kallestein.

NFIs insentivordning ble innført i 2016 og er underlagt Norges Filminstitutt (NFI) via Kulturdepartementet. Ordningen skal stimulere store utenlandske produksjoner til å lage film og tv-serier i Norge ved å refundere opp til 25 prosent av innspillingsutgiftene.

«Snømannen», «Downsizing»,«Mission Impossible 6: Fallout» og 22-juli-filmen til Netflix, «Norway», er tidligere tildelt insentivmidler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer