DEBATT

Spillpolitikk:

Jackpot i kunnskapsløshet

Opposisjonen jubler over flertall for ny og strengere spillpolitikk. På Malta og i London jubler de internasjonale spillselskapene enda høyere.

LYKKE TIL: – Det er stort at opposisjonen ser verdien av å stramme inn spillpolitikken i Norge ved å gjøre den mer ansvarlig, uttalte Bekkevold i forbindelse med opposisjonens enighet om ny spillpolitikk. På vegne av den internasjonale spillbransjen: Til lykke – og lykke til!, svarer artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
LYKKE TIL: – Det er stort at opposisjonen ser verdien av å stramme inn spillpolitikken i Norge ved å gjøre den mer ansvarlig, uttalte Bekkevold i forbindelse med opposisjonens enighet om ny spillpolitikk. På vegne av den internasjonale spillbransjen: Til lykke – og lykke til!, svarer artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Stikk i strid med hva det umake paret Geir Jørgen Bekkevold (KrF) og Anette Trettebergstuen (Arbeiderpartiet) ønsket å oppnå med sitt såkalte «Dok. 8»-forslag, er det internasjonalt regulerte aktører som oss i Folkeautomaten som sitter igjen med jackpot når Stortinget vedtar sine nye spillpolitiske tiltak 7. mai.

Hvorfor er det sånn?

Først og fremst fordi tiltakene er hårreisende kunnskapsløse og tar utgangspunkt i en virkelighet som ikke finnes. Dernest fordi dette bare dreier seg om symbolpolitikk.

Bekkevold og Trettebergstuen ønsker inderlig å blokkere nordmenns tilgang til internasjonale spillsider på nettet.

Helst vil de ha såkalt IP-blokk, men må nøye seg med den mye mildere DNS-løsningen, ettersom resten av Stortinget ikke synes det er noen god idé å bli assosiert med nordkoreansk sensur.

Uansett løsning: Enhver blokkering av denne typen er i utgangspunktet forbudt etter EØS-avtalens artikkel 36, tjenestefrihetsbestemmelsen.

Dette punktet er helt sentralt i EUs prinsipp om fri flyt av varer og tjenester, og regjeringen vil ha en nærmest umulig oppgave foran seg for å flytte på denne kampesteinen av en forordning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer