Jackson betalte 160 millioner

Superstjernen Michael Jackson ønsket stillhet om overgrepsbeskyldninger.

Ifølge et dokument som den amerikanske fjernsyns-stasjonen Court TV har fått tak i, betale Michael Jackson minst 23 millioner dollar i 1993 for å slippe mer bråk rundt påstander om at han skulle ha forgrepet seg på en tenåringsgutt. Da pengene ble betalt, ble det heller ingen rettssak.

Michael Jackson har flere ganger blitt konfrontert om denne saken, men har alltid nektet å svare, under henvisning om at partene var enige om å holde munn i framtida.

Erkjente ikke skyld

Ifølge Court-TV fikk gutten 15,8 millioner dollar. Hans foreldre fikk halvannen million dollar hver og guttens advokater fikk fem millioner dollar. Dette blir i overkant av 23 millioner dollar. Dokumentet som avslører utbetalingene antyder også at ytterligere millioner er utbetalt til gutten i ettertid. Så mye som sju millioner dollar kan beløpet være.

I norsk valuta, men kurs fra 1993, blir utbetalingen på over 160 millioner kroner. Gutten som fikk pengene er i dag 24 år. Opplysningene om utbetalingen kan ikke brukes som bevis under rettssaken mot Michael Jackson i september i år. Da må 24-åringen eventuelt vitne i saken om det som skjedde i 1993. Michael Jakcson betale pengene på 90-tallet, men understreket samtidig at han ikke erkjente noe skyld i saken.

Bevisst lekkasje

En talsperson for Michael Jackson uttaler i kveld at hun synes det er merkelig at denne lekkasjen kommer kort tid i forkant av rettssaken mot superstjernen, hvor han er tiltalt for nye overgrep mot barn.

- Den som har offentliggjort avtalen, dersom det er den faktiske avtalen, gjorde det med overlegg for å påvirke potensielle jurymedlemmer. Det er skandaløst og en desperat handling, sa talskvinnen Raymone Bain til nyhetsbyråer i kveld.

TØFF TID:</B> Straffesaken mot Michael Jackson forfølger han døgnet rundt. I september skal han i retten.