Jackson brøt sammen

Under en tale i går kveld brøt kongen av pop sammen da han fortalte om forholdet til sin far.

Jackson gjør Storbritannia for tiden. I går talte han for Oxford Union i forbindelse med sin nye kampanje «Heal the Kids».

Kom for sent

Jackson lot publikum og presse vente i 3 timer før han kom humpende på krykker. Stjernen brakk et bein i venstre fot i forrige uke. Et stort oppbud av fans hadde møtt fram. Jacksons helse er ikke den beste, og den skal være grunnen til forsinkelsen. Jackson måtte innom legen.

Støttet av venner

På scenen hadde Jackson med seg sin nære, synske venn Uri Geller og sin mentor rabbiner Shmuley Boteach. Under talen, mens han fortalte om forholdet til sin far, kom for mange følelser til overflaten, skriver NME.

- Jeg hadde ingen idyllisk barndom, fortalte Jackson.

- Min far hadde store vansker med å vise følelser. Han fortalte aldri at han var glad i meg, og han ga meg aldri komplimenter. Om jeg gjorde et fantastisk show, fortalte han bare at showet var bra. Om jeg gjorde et ok show sa han aldri noe.

Jackson brøt sammen, og begynte å gråte. Uri Geller trøstet han og ga han et lommetørkle. Etter en liten pause kom mannen bak «Thriller» seg igjen.

Jackson begynte å opptre allerede som 5-åring. Han fortalte at han mistet en normal barndom på grunn av presset.

300 gjester hørte på talen, som varte i 40 minutter. Jackson var vittig, åpen og han hadde referanser til både Gandhi, Einstein, Kermit og «East Enders». Blant tema han tok opp var voldsbølgen i USA, lesevansker, Bulger-tragedien, og neglisjering av barn. Etter talen tok han i mot 5 minutters stående applaus.

Forlover for Geller

Jackson blir værende i Storbritannia i enda noen dager. Han er forlover for Uri Geller som gifter seg i dag.

På mandag hjalp han til med å promotere sine venners nye bok. «Confessions of a Rabbi and Psychic» inneholder den årelange brevvekslingen mellom Uri Geller og rabbiner Boteach.

<B>BESTE KOMPISER:</B> Uri Geller, skje-bøyer fra 80-tallet, har blitt bestis med Jacko.
<B>NY KAMPANJE: Jacko engasjerer seg i veldedig arbeid for barnas beste. Her taler han på Oxford Union.