Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jackson-datter åpen om selvmordsforsøk

Paris Jackson forteller om kampen mot psykisk lidelse.

LETTER PÅ SLØRET: Paris Jackson snakker ut om den vanskelige tiden. Her avbildet ved Vanity Fairs Oscar-fest tidligere i år. Foto: NTB Scanpix.
LETTER PÅ SLØRET: Paris Jackson snakker ut om den vanskelige tiden. Her avbildet ved Vanity Fairs Oscar-fest tidligere i år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Datteren til den avdøde popkongen Michael Jackson forteller at hun utviklet en rekke psykiske problemer i kjølvannet av hans dødsfall i 2009.

Sendt på sykehus

Jackson og kjæresten Gabriel Glenn er for tiden aktuelle med serien «Unfiltered: Paris Jackson and Gabriel Glenn» på strømmetjenesten Facebook Watch, og hisset nylig på seg hundretusenvis av kristne med planer om å innta rollen som Jesus i filmen «Habit».

I mars i fjor meldte flere amerikanske medier at Jackson var innlagt på sykehus etter en ulykke, og nettstedet TMZ hevdet det var et selvmordsforsøk. Den gang responderte hun med «fuck dere, jævla løgnere» på sin Twitter-konto. Nå, et år seinere, bekrefter hun at hun har forsøkt å ta livet sitt opptil flere ganger. Det hele begynte etter at hun i kjølvannet av farens død flyttet inn til bestemor Katherine Jackson.

- Jeg la raskt på meg, og ble avhengig av mat. Da et av søskenbarna mine kalte meg tjukk, tenkte jeg OK – dette kan jeg ikke holde på med lenger, sier hun i serien ifølge People.

Dette ble starten på selvskadingen.

- Jeg tenkte ikke at jeg kom til å dø av det, for jeg følte jeg alltid hadde kontroll, sier hun.

Jacksons mor er sykepleieren Debbie Rowe, som var gift med Michael Jackson fra 1996 til 1999. Rowe er også moren til Paris Jacksons storebror, Michael Jr.

De har også en lillebror, Blanket, som ble født med surrogatmor. Barna vokste opp i en skjermet tilværelse med hjemmeskolering, og ble i oppveksten som regel avbildet med ansiktene tildekt i offentligheten.

- Da jeg ble introdusert for verden utenfor, ble jeg sjokkert, uttalte hun i et intervju med magasinet Harper's Bazaar i 2017.

IKONISK FAMILIE: Janet, Paris, LaToya, Jermaine og Prince Jackson på scenen under Michael Jacksons minnestund i Los Angeles i 2009. Foto: NTB Scanpix.
IKONISK FAMILIE: Janet, Paris, LaToya, Jermaine og Prince Jackson på scenen under Michael Jacksons minnestund i Los Angeles i 2009. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Avhengig av dopamin

Jackson forteller om en rekke avhengigheter som ga tilfredsstillelse og distraherte fra virkeligheten, og som ifølge henne utløste signalstoffet dopamin.

- Det er en grunn til at det heter dopamin, som i dop. Det føles godt. Mat, sex, narkotika, trening er alle ting som utløser dopamin. For meg var selvskading en av de, tatoveringer var en annen. I tillegg var det noe som distraherte meg fra den emosjonelle smerten.

Popkongens datter er også åpen om sin langvarige kamp mot depresjon.

- Den kommer i bølger. Selv om jeg er langt nede på de laveste punktene, vil jeg heller føle på det enn å ikke føle noe som helst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!