RASENDE: Janet Jackson og La Toya Jackson er blant personene som i biografien «Untouchable: The Strange Life and Tragic Death of Michael Jackson» blir anklaget for å utnytte Michael Jackson. Her er de avbildet i begravelsen som Janet Jackson skal ha utsatt i over to måneder på grunn av en pengekrangel. 
Foto: NTB Scanpix
RASENDE: Janet Jackson og La Toya Jackson er blant personene som i biografien «Untouchable: The Strange Life and Tragic Death of Michael Jackson» blir anklaget for å utnytte Michael Jackson. Her er de avbildet i begravelsen som Janet Jackson skal ha utsatt i over to måneder på grunn av en pengekrangel. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jackson-familien beskyldes for «gravplyndring» i dødsvillaen

Raser mot sjokkbok.

(Dagbladet): Allerede lenge før den prisvinnende Randall Sullivans nye Micheal Jackson-biografi ble lansert i dag, har boka skapt kontroverser i USA.

I «Untouchable: The Strange Life and Tragic Death of Michael Jackson» tegner Sullivan et bilde av en grisk Jackson-familie som melket slektas popgullku til egen vinning.

Vanity Fair har publisert flere utdrag av boka i novemberutgaven sin.

- Pengekrangel Her blir det framlagt hittil ukjente påstander om at Michael Jacksons begravelse ble utsatt i over to måneder, helt til i begynnelsen av september 2009, på grunn av en krangel mellom Janet Jackson og brorens dødsbo.

Søsteren betalte et depositum på over 280 000 kroner for å få plass til sin avdøde bror på den eksklusive gravlunden Forest Lawn i California, men skal ha nektet å gi klarsignal for begravelsen før hun fikk tilbake pengene.

Blant personene som er intervjuet i boka finner man blant andre Jacksons tidligere betrodde assistenter, familiens barnepike Grace Rwaramba og det private sikkerthetsfirmaet som sendte et team til Jacksons hus da en av livvaktene ringte etter ambulanse.

POPKONGEN: Michael Jackson ble utnyttet på det groveste finansielt av familien, hevdes det i en ny biografi. 
Foto: Mette Møller
POPKONGEN: Michael Jackson ble utnyttet på det groveste finansielt av familien, hevdes det i en ny biografi. Foto: Mette Møller Vis mer

Boka retter flere rystende påstander mot familien Jackson.

Verdifulle søppelsekker Barnepiken Grace Rwaramba forteller at moren Katherine Jackson ringte henne samme dag som sønnen ble funnet død og lurte på hvor popidolet hadde gjemt pengene sine. Barnepiken fortalte henne så om hvordan Michael Jackson brukte å oppbevare pengene sine i svarte søppelsekker og under teppene.

Sullivan skriver at en av Micheals to andre søstre, La Toya, og kjæresten hennes Jeffre Phillips ble observert dagen etterpå av lederen for sikkerhetsfirmaet mens de lastet svarte søppelsekker inn i garasjen.

Søppelsekkene, med det forfatteren hevder var dollarsedler, ble så kjørt bort av Jeffre Phillips i en varebil disponert av Janet Jackson.

Påstandene har satt sinnene i kok hos den kvinnelige delen av Jackson-leiren, som har truet med rettslig forfølgelse.

I oktober sendte Janet Jacksons advokat Blair Brown et brev til Vanity Fairs sjefredaktør Graydon Carter og krevde at bokutdraget som var presentert i magasinet ble trukket tilbake.

NY BIOGRAFI:  I dag lanseres en ny biografi om Michael Jackson. Den har fått navnet «Untouchable: The Strange Life and Tragic Death of Michael Jackson» og er skrevet av Randall Sullivan.
NY BIOGRAFI: I dag lanseres en ny biografi om Michael Jackson. Den har fått navnet «Untouchable: The Strange Life and Tragic Death of Michael Jackson» og er skrevet av Randall Sullivan. Vis mer

- Janet Jackson er opprørt over de falske anklagene som hevder at hun utsatte sin brors begravelse. Artikkelen er ekstra smertefull på grunn av hennes sterke ønske om å hedre sin bror, som hun elsket veldig høyt, heter det i brevet som er datert 5. oktober.

Innrømmet feil Vanity Fair svarte med å innrømme at de hadde gjort en feil i artikkelen. Innrømmelsen inneholdt imidlertid langt fra hva Janet Jackson hadde håpet på.

- Forfatterens kilder fortalte ham at depositumet var på 40 000 dollar, men dokumenter som ble offentliggjort sist uke viser at det den riktige summen er 49 000 dollar, sa en talsmann for bladet til E! News.

La Toya Jackson og Jeffre Phillips er også rasende etter påstandene om gravplyndring.

- Jeg vil slåss mot disse horrible løgnene for at folk skal vite sannehten. Jeg kommer til å ta affære mot alle som er involvert i denne saken, sier La Toya til New York Daily News.

Flere Jackson-bøker Dette er ikke første gang noen har gitt ut uautoriserte bøker om Michael Jackson.

Geraldine Hughes skrev boka «Redemption: The Truth Behind the Michael Jackson Child Molestation Allegations», som tar for seg påstandene om at Jackson forgrep seg mot en mindreårig gutt.

I boka, som kom på midten av 2000-tallet, gjør hun rede for at påstandene som ble rettet mot ham i 1993, er usanne. Hughes jobbet som sekretær for advokat Barry Rothman, som representerte den mindreårige gutten. Hun hevder i et intervju med Fox News at den anklagede guttens far hadde funnet opp hele historien.