Jackson «frikjent» i februar

- Jeg er aldri blitt seksuelt misbrukt av Michael Jackson, skal den 13 år gamle kreftsyke gutten ha sagt i avhør med sosialmyndighetene i Los Angeles i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Opplysningene kommer fram på nettstedet The Smoking Gun. Innholdet er hentet fra et dokument som ble sendt fra en av sosialmyndighetenes tjenestemenn til sjefen for myndighetene, Charles Sophy, 26. november, ifølge nyhetsbyrået AP. Men notatet kom på avveie, og i går ble innholdet gjengitt på den nevnte websida.

Konklusjonen fra sosialmyndighetene er at anklagene mot Jackson er usanne.

Benekter

Dokumentet er basert på intervjuer byens sosialmyndigheter gjorde med den 13 år gamle kreftsyke gutten som har anklaget Jackson, hans to søsken og moren i februar. Også politiet i Los Angeles skal ha vært med på denne etterforskningen. De konkluderer på samme måte som sosialmyndighetene, ifølge AP.

I notatet hevdes det at både 13-åringen og hans bror har fortalt at de aldri er blitt utsatt for seksuelle overgrep fra Jackson, slik det er blitt hevdet de har sagt. Videre har guttenes eldre søster fortalt at hun aldri har sett noe seksuelt upassende mellom brødrene og Jackson.

Guttens mor har ifølge dokumentet sagt at sønnene hennes aldri var alene med «artisten», som Jackson betegnes som i dokumentet. Hun hevder den 13 år gamle gutten ved flere ganger har overnattet i samme rom som Jackson, men aldri i samme seng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer