Jackson «frikjent» i februar

- Jeg er aldri blitt seksuelt misbrukt av Michael Jackson, skal den 13 år gamle kreftsyke gutten ha sagt i avhør med sosialmyndighetene i Los Angeles i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opplysningene kommer fram på nettstedet The Smoking Gun. Innholdet er hentet fra et dokument som ble sendt fra en av sosialmyndighetenes tjenestemenn til sjefen for myndighetene, Charles Sophy, 26. november, ifølge nyhetsbyrået AP. Men notatet kom på avveie, og i går ble innholdet gjengitt på den nevnte websida.

Konklusjonen fra sosialmyndighetene er at anklagene mot Jackson er usanne.

Benekter

Dokumentet er basert på intervjuer byens sosialmyndigheter gjorde med den 13 år gamle kreftsyke gutten som har anklaget Jackson, hans to søsken og moren i februar. Også politiet i Los Angeles skal ha vært med på denne etterforskningen. De konkluderer på samme måte som sosialmyndighetene, ifølge AP.

I notatet hevdes det at både 13-åringen og hans bror har fortalt at de aldri er blitt utsatt for seksuelle overgrep fra Jackson, slik det er blitt hevdet de har sagt. Videre har guttenes eldre søster fortalt at hun aldri har sett noe seksuelt upassende mellom brødrene og Jackson.

Guttens mor har ifølge dokumentet sagt at sønnene hennes aldri var alene med «artisten», som Jackson betegnes som i dokumentet. Hun hevder den 13 år gamle gutten ved flere ganger har overnattet i samme rom som Jackson, men aldri i samme seng.

- Han var som en far for mine barn, og en del av familien, skal hun ha sagt, ifølge The Smoking Gun.

Sosialmyndighetene i Los Angelses startet etterforskning etter at en ansatt ved skolen der den 13 år gamle gutten gikk, kontaktet barnevernet for å fortelle at han mente 13-åringen ble forsømt av sin mor. Personen skal også ha fortalt at han mente Micahel Jackson misbrukte gutten.

- Ingen betydning

Det ventes at Jacksons forsvarere vil legge stor vekt på opplysningene som nå er lekket ut til offentligheten. Tiltalemakten derimot, representert ved statsadvokat Thomas Sneddon, kommer ikke til å legge særlig vekt på dokumentet. Sneddon sier de har kjent til at sosialmyndighetene i byen har hatt sin egen etterforskning.

- Ut fra det vi vet, betrakter vi ikke disse uttalelsene fra sosialmyndighetene som noen betydningsfull faktor, sier Sneddon ifølge AP.

Michael Jackson ble arrestert 20. november i år, men kjøpte seg fri for 20 millioner kroner. Saken mot Jackson begynner 9. januar.

«SEIER»: Jackson viste v-tegnet etter å ha blitt avhørt av politiet i Santa Barbara. Foto: REUTERS/SCANPIX
ARRESTASJONEN: Michael Jackson fikk håndjern 20. november. Foto: AP/SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer