Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jackson i retten

Nå saksøker han sitt gamle plateselskap Motown for mer enn en neve dollar.

Motown Records er den legendariske soul-labelen som ga ut platene til Michael Jacksons gjennombruddsgruppe The Jackson Five. På slutten av sekstiåra og begynnelsen av syttiåra ga selskapet ut drøssevis av Jackson Five-hits, som blant annet I'll be there og I want you back.

I 1976 forlot gruppa Motown etter heftige krangler. En såkalt minnelig avtale mellom gruppa og plateselskapet ble undertegnet så sent som i 1980.

Nå saksøker Michael Jackson Motown for manglende utbetalinger av royalties. Ifølge søksmålet som ble levert i Los Angeles har ikke Jackson mottatt en eneste dollar for enkelte av sangene han skrev i perioden, skriver BBC.

Videre hevder Jackson at sangene er brukt i reklamer uten at det er godkjent av ham selv. Motown eies nå av Universal Music, og søksmålet mot dem kan komme opp i millioner av dollar. Jackson krever også å få tilbake originalopptakene av låtene.

Universal vil ikke kommentere søksmålet.

For et år siden saksøkte Jackson sitt nåværende plateselskap Sony og platedirektør Tommy Mottola for rasistisk praksis. Sony avfeide søksmålet som absurd, og dom i saken har ennå ikke falt.

SAKSØKER MOTOWN: Michael Jackson mener han ikke har fått penger for mange av låtene han skrev for The Jackson Five.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media