Jackson kan komme til å vitne

Michael Jackson kan selv komme til å innta vitneboksen, antyder hans forsvarsadvokat. Men det er uvisst om den pedofilitiltalte superstjernen vil forklare seg under ed.

Superstjernen selv sa han var «sint» da han tirsdag forlot rettsbygningen i Santa Maria.

Hans sinne var åpenbart forårsaket av den britiske TV-dokumentaren «Living with Michael Jackson», som tirsdag ble vist for juryen. Filmen står sentralt i saken mot Jackson.

Jacksons forsvarsadvokat Tom Mesereau sa tirsdag at anklagene mot superstjernen er absurde. Han mener at hans klient er et naivt offer for en utspekulert familie.

Avviser

Advokaten avviste kontant at Jackson kan ha begått overgrep mot en 13 år gammel gutt bare dager etter at den britiske TV-dokumentaren viste at de to holdt hverandre i hendene.

- Kan dere tenke dere et mer absurd tidspunkt? spurte Mesereau juryen i Santa Maria i California.

Han la også vekt på at etterforskerne ikke har greid å finne DNA-materiale fra gutten i Jacksons soverom, noe som han mener betyr at overgrepene aldri har funnet sted.

I løpet av sitt innledningsforedrag antydet advokaten flere ganger at Jackson selv kan komme til å ta plass i vitneboksen.

- Mine damer og herrer, det kommer til å bli en lang rettssak, og dere kommer til å få høre mye bevis.

Michael Jackson vil selv fortelle dere hva som skjedde, sa Mesereau.

Men det er uvisst om Jackson vil forklare seg under ed. Tiltalte i kriminalsaker er ikke pålagt å vitne i sine egne saker.

Ord mot ord

Mandag sa aktor Tom Sneddon at Jackson misbrukte en 13 år gammel kreftsyk gutt på ranchen Neverland i februar og mars 2003. Jackson skal både ha servert alkohol og surfet på pornografiske internett-sider sammen med gutten, ifølge Sneddon.

Mesereaus versjon er imidlertid en helt annen. Han sa at gutten og hans to år yngre bror hadde lært seg sikkerhetskoder på ranchen, dermed greide de å ta seg inn i Jacksons soverom ved egen hjelp.

Han innrømmet at Jackson av og til leste magasiner med seksuelt innhold, men aldri sammen med barna som kom på besøk.

Da Jackson fant ut at guttene hadde tittet på magasinene, låste han bladene ned i en skuff, ifølge Mesereau.

Brødrene på 11 og 13 år skal også ha tatt seg inn i Jacksons vinkjeller hvor de drakk seg fulle.

- Michael Jackson kommer til å fortelle dere at han en gang på Neverland fikk en veldig dårlig følelse når det gjelder disse menneskene, sa Mesereau. Moren skal blant annet ha bedt sønnene sine om å knele og be sammen med «vår pappa Jackson». Popsangeren skal da ha tenkt at han måtte komme seg unna familien.

- Mor står bak

Forsvarsadvokaten gjentok anklagene om at guttens mor har manipulert sønnen sin til å lyve om Jackson for slik å få penger fra ham.

Hun skal tidligere ha brukt guttens kreftsykdom til å lure personer som Jay Leno, Mike Tyson og Jim Carrey. De skal ha gitt henne penger til medisinsk behandling, utgifter som ifølge advokaten ble dekket av farens forsikring.

Michael Jackson ble arrestert i november 2003, men siden løslatt mot kausjon. Han risikerer opptil 21 års fengsel hvis han blir funnet skyldig.

(©NTB)