Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jackson rett til topps

«Forhandleren» med Samuel L. Jackson i hovedrollen går denne uka rett til topps på lista over Norges mest populære videofilmer. Filmen befester også Jacksons posisjon som en av Hollywoods mest innbringende action-stjerner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at Jackson (50) nå har over 60 spillefilmer på samvittigheten, har ikke karrieren hans bare vært en dans på roser. Og det var først etter en periode som crack-avhengig at han fikk sitt store gjennombrudd. Det kom med rollen som den filosofiske leiemorderen Juels i Quentin Tarantinos «Pulp Fiction» fra 1994, en rolle han også ble Oscar-nominert for. Uten at det fikk ham til å miste fotfestet. I et intervju med Dagbladet i fjor hevdet Jackson at han ikke brydde seg om å lete etter roller som kunne gi ham en Oscar.

- Jeg satser på de rollefigurene jeg liker, og jeg er i alle fall ikke arbeidsløs.

I det hele tatt er den arbeidsnarkomane Samuel L. Jackson mer aktiv enn de aller fleste av sine skuespillerkolleger i Hollywood. De siste to årene har han vært involvert i ikke mindre enn elleve større eller mindre filmprosjekter. Og snart er han igjen kinoaktuell i Norge som Jedi-ridderen Mace Windu i den svært så omtalte storfilmen «Star Wars: Episode I - The Phantom Menace».

Hva så med hans innsats i «Forhandleren»? Ifølge Dagbladets anmelder gjorde Jackson, som vanlig, en solid innsats som den fallerte politihelten Danny Roman. Filmen for øvrig fikk terningkast fire, og ble karakterisert som «en ganske velgjort, men nokså forutsigbar og tradisjonell actionhistorie».