Jackson skal produsere «Hobbiten»

Det blir to filmer - etter mye støy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter mye om og men har Peter Jackson signert en avtale om å produsere to filmer basert på Tolkiens «Hobbiten». Avtalen sier ikke ett ord om at han skal regissere filmene, men dette er i hvert fall et tydelig tegn på at det blir noe av det mye omdiskuterte hobbitfilm-prosjektet.

Han fikk Oscar for regien på «Atter en konge», men har ligget i konflikt med produksjonsselskapet New Line Cinema om fortjenesten fra den enorme kommersielle suksessen filmene også er: Filmene skal ha spilt inn voldsomme 17 milliarder kroner - eller tre milliarder dollar.

Saksøkte filmselskapet

Alle tre er på IMdbs oversikt over de 15 mest sette filmene i verden. Den siste av de tre, «Atter en konge», er på andreplass, bare overgått av «Titanic».

Jackson saksøkte filmstudioet i mars 2005. Han mente han ikke hadde fått tilfredsstillende vederlag for salget av merchandise, video og dataspill som fulgte i kjølvannet av filmene.

Halvannet år senere svarte New Line Cinema ved å fortelle Peter Jackson og selskapet hans Wingnut Films at de ikke ønsket å jobbe videre med dem på hobbitprosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer